Lucid Motors, 2022 Avrupa Genişleme Planlarını, Orta Doğu ve Çin'in Takip Edeceğini Onayladı

Ototeknikveri     09 Ocak 2022 02:27

Lucid, Air sedanlarının ilkini geçen yılın Kasım ayında teslim etmeye başlamış olabilir, ancak elektrikli otomobil markası şimdiden Avrupa'ya genişlemeye bakıyor.

Lucid Motors, 2022 Avrupa Genişleme Planlarını, Orta Doğu ve Çin'in Takip Edeceğini Onayladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirket, Twitter'da, ürünlerinin Birleşik Krallık'ta sunulup sunulmayacağını soran bir kullanıcıya yanıt vererek planlarını açıkladı. Lucid Motors'un resmi Twitter hesabından "Avrupa pazarlarına genişleme bu yıl başlayacak. Ülkeye özel teslimat bilgileri için bizi takip etmeye devam edin.” denildi. 

 

Lucid Motors, ilk birkaç Air sedanın teslimatlarının yatırımcı güvenini artırmasıyla hisse senedi fiyatlarında bir artış görmüştü. Ancak kısa bir süre sonra, şirketin kendisine açılan davalar ile birlikte elektrikli araç rakipleri Lordstown Motors ve Nikola'ya katılmasıyla hisse fiyatları düşüşe geçti. Bu, Lucid ve Churchill Capital arasındaki tahmini 24 milyar dolarlık bir birleşme anlaşmasını çevreleyen bir soruşturmadan kaynaklandı.

 

Bununla birlikte, şirketin Kasım 2021'e kadar 17.000'den fazla rezervasyonu ve 1.3 milyar dolarlık bir sipariş defteri vardı. Suudi Arabistan destekli şirketin Arizona'daki fabrikası, talebi karşılamak için üretimi hızlandırırken 2022'de 20.000 adet araç üretmeye hazırlanıyor.

 

Bununla birlikte, marka Avrupa'da ilerleme kaydedecekse üretimin artması gerekecek. Orta Doğu'ya otomobil satışlarının 2022'de, Çin sipariş defterlerinin ise 2023'te açılması bekleniyor.

 

Avrupa pazarlarında, çeşitli ülkeler yanmalı motor ile çalışan arabaların satışına yasaklar getirdiğinden, elektrikli araçlara olan talebin önümüzdeki yıllarda katlanarak artması bekleniyor. Amerikan markası sadece Tesla'ya yetişmekle kalmayacak, aynı zamanda Avrupa'nın kendi modellerini premium elektrik segmentinde tanıtmaya başlayan köklü üreticilerinin sert rekabetiyle karşı karşıya kalacak.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo