2023 BMW XM: Üretim SUV'si Nasıl Görünecek, Güç Aktarma Organları ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     09 Ocak 2022 07:38

BMW, bir aydan uzun bir süre önce, cesur ama sarsıcı bir tasarıma sahip büyük bir plug-in hibrit süper SUV olan XM konseptiyle otomobil dünyasını şok etti.

2023 BMW XM: Üretim SUV'si Nasıl Görünecek, Güç Aktarma Organları ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğraf tabanlı çizimlere bakılırsa, seri üretim araba biraz daha lezzetli bir görünüm için Minecraft estetiğini biraz azaltıyor. Ayrıca 70'lerin sonundaki efsanevi M1'den bu yana ilk saf BMW M modeli olacak - yani evet, hakkını vermesi gereken oldukça büyük bir miras var.

 

Evet, daha önce de değindiğimiz gibi, Concept XM, şüphesiz son zamanlardaki en tartışmalı çıkışlardan birisi. BMW'nin cesur ve akılda kalıcı bir şey yaratma çabasına saygı duyuyoruz, ama mesele burada bitmiyor.

 

Araç, BMW'nin lüks modeller için yeni tasarım yönünü devasa bir yatay böbrek ızgara, ikiz "power dome kaput" ve göz alıcı üst gündüz farlarına sahip bölünmüş modül far düzeni gibi unsurlarla sergiliyor. Profilde, XM dik eğimli bir ön cama, benzersiz omuz çizgisi detaylandırmasına ve özgün biçimli camlara sahip.

Arka tasarım ayrıca altıgen, dikey olarak konumlandırılmış ikiz egzozları ve çıkıntılı L biçimli arka lambaları ile dikkatleri çekiyor. Neyse ki, kaslı bir duruş ve geniş kalçalarla orantılar sağlam.

 

Gösterişli iç mekan

Dış cepheye benzer şekilde, XM Concept'in yukarıda resmedilen iç mekanı da üretime çok yakın.

 

Şov otomobili, lüks, teknoloji ve sürücü odaklı bir kokpit ile öne çıkacak. Konsept aynı zamanda eskitme kahverengi deri, kadife, bakır ve karbon fiber süslemeyle fütüristik bir estetik sergiliyor, ancak üretim modelinin aynı stil ayrıntılarını ve düzeni korurken daha geleneksel malzemeleri tercih edeceğini varsaymak güvenli olabilir.

 

Teknolojik cephede, kavisli bir gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranı görsel bir keyif. Renkli M odaklı grafiklerle katmanlanmış ekran, kablosuz şarj, Apple CarPlay, Android Auto, SiriusXM uydu radyosu ve OTA (kablosuz güncellemeler) ile birlikte en yeni iDrive kurulumunu destekliyor.

 

XM muhtemelen yaklaşmakta olan 7-Serisi ile aynı Seviye-3 otonom sürüş sistemini sunacak. Intel'in otonom teknolojiler odaklı yan kuruluşu Mobileye ile birlikte geliştirilen sistem, Tesla'nın Otopilot'una kıyasla belirli parametreler altında daha uzun süreli eller serbest sürüşü mümkün kılacak.

Hibrit mi? Bu Prius Değil

XM'nin güç aktarma sistemi, çevre hassasiyeti ile acımasız performansın bir karışımı. Plug-in 'M Hybrid drive' sistemi, bir V8 motorla (muhtemelen çift turbo 4,4 litrelik bir ünite) birlikte çalışıyor ve muazzam bir 750 hp (550 kW) güç çıkışı ve 1.000 Nm maksimum tork sunuyor. Bu da onu şimdiye kadar üretime giren en güçlü BMW M otomobili yapıyor.

BMW henüz pil boyutunu açıklamamış olsa da, CLAR tabanlı XM, tamamen elektrikli 50 mil (80 km) menzil sunacak ve neredeyse sessiz bir itiş gücü sağlayacak. Asfalt ve arazi yollarının üstesinden gelmek için dinamik M sürüş modlarıyla dört tekerleğe de güç beslenecek.


Rakipler ve Takvim

Munich Picasso XM'nin rakipleri arasında Tesla Model X Plaid, Lamborghini Urus, Range Rover Sport SVR, Mercedes-AMG GLE 63 S, Bentley Bentayga, Audi RS Q8 ve 680hp Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid yer alıyor. Fiyatlandırma, şüphesiz XM'nin yüksek özellikleriyle eşleşecek, BMW'nin şimdiye kadar 150.000 $'ı aşan en pahalı ürünü olursa şaşırmayın.

BMW Group'un Güney Karolina'daki Spartanburg fabrikasında üretimin bu yıl içinde başlamasıyla birlikte, önümüzdeki aylarda resmi bir lansman yapılacak.

 

Not: Bu haber, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes'in gerçek BMW XM Concept'e dayalı bağımsız illüstrasyonlarının yanı sıra geçtiğimiz birkaç ay boyunca görülen üretim prototiplerini içeriyor. Görüntüler BMW ile ilgili değildir ve BMW tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo