Ferrari, Elektrifikasyonu Hızlandırmak İçin Üst Yönetimini Değiştirdi

Ototeknikveri     13 Ocak 2022 12:10

Ferrari, süreçleri kolaylaştıracağını ve elektrifikasyonu benimsemek de dahil olmak üzere geleceğin zorluklarıyla yüzleşmesine yardımcı olacağını umduğu yeni liderlik değişikliklerini açıkladı. Firmanın yeni CEO'su Benedetto Vigna'nın ilk büyük hamlesi, şirket için planladığı yola dair bir ipucu.

Ferrari, Elektrifikasyonu Hızlandırmak İçin Üst Yönetimini Değiştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Vigna, bir Avrupalı ??teknoloji firması olan çip üreticisi STMicroelectronics'ten şirkete geldi ve Ferrari'yi yeni bir çağa yönlendirmek amacıyla Eylül ayında görevi devraldı.

 

Reuters'in bildirdiğine göre, yeni görevler Ferrari'nin teknoloji ve ürün münhasırlığına odaklanmasını keskinleştirmek için tasarlandı. Bunu başarmak için, daha fazla kilit operasyon bölümü doğrudan Vigna'ya rapor vererek ara yönetim katmanlarını azaltacak ve Ferrari'yi bir şirket olarak daha hızlı ve daha çevik hale getirecek.

 

Revizyonun bir parçası olarak, Vigna eski işvereni STM'den iki yöneticiyi işe aldı. Ernesto Lasalandra otomobil üreticisinin baş araştırma ve geliştirme sorumlusu olurken, Angelo Pesci satın alma ve kalite sorumlusu olarak atandı. Analistlere göre, bu, CEO'nun şirketin geri dönüşünü yönlendirmek için güvenilir müttefiklere yöneldiğini gösteriyor.

 

Yine de hepsi yeni kan değil. Vigna, Ferrari içinden de en az bir yeni yönetici atadı. 2002'den beri otomobil üreticisiyle birlikte olan ve kısa süre önce yarış bölümünün tedarik zinciri bölümünün başına geçen Gianmaria Fulgenzi, yeni ürün geliştirme sorumlusu olacak.

 

Ferrari'nin Formula 1 yarış takımının Mattia Binotto tarafından yönetilmeye devam edeceği ayrıca doğrulandı. Mühendis 1995'ten beri Ferrari'de ve Maurizio Arrivabene'den devraldığı 2019'dan beri takımı yönetiyor.

 

Ferrari, Baş Teknoloji Sorumlusu Michael Leiters ve Baş Marka Çeşitlendirme Sorumlusu Nicola Boari de dahil olmak üzere, sarsıntıyla birlikte bazı kişilerin şirketten ayrılacağını tahmin ediyor. Boari, Haziran ayında otomobil üreticisinin kendi moda markasının oluşturulmasını denetledi.

 

Departman artık geçici olarak Vigna tarafından yönetilecek. Kaynaklar, Vigna'nın Ferrari'nin marka stratejisine sıkı sıkıya inandığını, ancak bunun ve genel olarak şirketin daha verimli çalışmasını sağlamak için nasıl yönetildiğini denetlemek istediğini söylüyor.

 

Ferrari yaptığı açıklamada, "Yeni organizasyon yapısı yeniliği daha da teşvik edecek, süreçleri optimize edecek ve hem şirket içinde hem de ortaklarla işbirliğini artıracak." Dedi.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo