Subaru STI E-RA Elektrikli Konsept 1.073 HP Gücü ile Tokyo'ya Geldi

Ototeknikveri     14 Ocak 2022 12:37

Subaru, Tokyo Otomobil Fuarı'nda sırasıyla STI E-RA Concept ve Solterra STI Concept olarak adlandırılan iki elektrikli konsept otomobilini tanıttı.

Subaru STI E-RA Elektrikli Konsept 1.073 HP Gücü ile Tokyo'ya Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkisi arasında en çok dikkati çeken STI E-RA konsepti oldu. İklim değişikliğiyle mücadele ederken yeni motor sporları teknolojileri geliştirmek isteyen marka, bu projesi ile söz konusu alanda deneyim kazanmak istiyor.

 

Japon otomobil üreticisinin STI E-RA Concept ile asıl amacı, aracı bu yıl Japonya'da kapsamlı bir şekilde test ettikten sonra 2023'te Nurburgring'de 6 dakika ve 40 saniyenin altında bir tur tamamlamak.

 

STI E-RA Concept'e güç sağlayan, Yamaha kaynaklı dört elektrik motoru ve entegre bir invertör. Bu motorlar birleşerek 1.073 hp (1.088 PS / 800 kW) güç üretiyor ve 60 kWh lityum iyon pille çalışıyor. Subaru ayrıca konsepti, her bir tekerlek için en iyi sürüş ve fren basıncını belirlemek üzere tekerlek hızını, araç hızını, direksiyon açısını, G-kuvvetini, yalpalama oranını, fren basıncını ve tekerlek yükünü belirleyen sensörlerden gelen sinyalleri alan karmaşık tork vektörleme teknolojisiyle donattı. 

 

Konseptin adı olan E-RA, (Elektrikli Rekor Denemesi) anlamına geliyor ve araç, prototip yarış arabalarından farklı olmayan çarpıcı bir dış tasarıma sahip. Önde, LED gündüz yanan farlara sahip bir dizi göz alıcı far bulunuyor. Ayrıca belirgin bir ön ayırıcı, aerodinamiğe yardımcı olmak için ön tekerlek davlumbazlarında açıklıklar ve geniş bir tavan kepçesi var. Konsept ayrıca devasa bir arka kanadı ve büyük bir difüzörü barındırıyor.

 

Tokyo Auto Salon'da dünya lansmanını kutlayan ikinci konsept ise Solterra STI oldu. Bu çalışma, mevcut üretim modelini temel alıyor ve yeni bir tavan spoylerinin yanı sıra ön ayırıcı, yan etekler ve arka difüzör boyunca kırmızı vurgulara sahip.

 

Gösteride Subaru tarafından bir dizi başka araba sergileniyor. Bunlara Levorg STI Performance Concept, WRX S4 STI Performance Concept, BRZ STI Performance ve BRZ GT300 yarış otomobili dahil.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo