NATS, Bu Nissan Leaf NGR Konseptinin Gençlerin 2040'ta İsteyeceği Şey Olduğunu Düşünüyor

Ototeknikveri     16 Ocak 2022 05:20

Nihon Otomotiv Koleji (NATS) öğrencileri, devam eden 2022 Tokyo Auto Salon etkinliğinde, beş kapılı Suzuki Jimny “Kimun Kamui” dönüşümü sayesinde dikkat çektiler ancak koleksiyonlarında başka oldukça farklı araçlar da vardı.

NATS, Bu Nissan Leaf NGR Konseptinin Gençlerin 2040'ta İsteyeceği Şey Olduğunu Düşünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bunlardan biri, “yeni nesil retrofütürizm” teması altında tasarlanan özel bir gövdeye sahip, yoğun şekilde modifiye edilmiş bir Nissan Leaf olan NGR konsepti.

 

Konsept, “Elektrikli otomobil nesli” olarak tanımlanan 2040'ların gençleri için tasarlandı. Öğrenciler, Japonya'daki en popüler elektrikli araçlardan biri olan ikinci nesil Nissan Leaf'i temel olarak seçtiler.

 

Görsel değişikliklerin kapsamı, hiçbir gövde paneli sağlam bırakılmadığı için aracı tanınmaz hale getiriyor. Aslında, orijinal modelden taşınan tek dış kısım, camlı kısımlar ve çatı. NGR'nin öne çıkan özelliği, birinci nesil MINI Countryman'den alınan sevimli farlar ve makyajlı Fiat 500'den ödünç alınan retro havalı arka lambalar.

Bunun dışında, ön uç, çıkıntılı bir burun ve tamamen hava girişi olmayan özel bir tampon aldı. Tek tuşla açıldığı için kulpsuz kapıların yanında çamurluklar da genişletiliyor. Arkada, krom çerçeveli, tuhaf görünümlü bir spoyler ve difüzör gibi şekillendirilmiş bir arka tampon ile Fiat kaynaklı stop lambaları görüyoruz. Genel olarak, NGR çoğu bilim kurgu filminde görünen arabalara çok benziyor.

 

Air Force'un havalı süspansiyonu sayesinde alçak sürücü görünümü elde edilirken, Toyo Proxes Sport lastiklerinde beyaza boyanmış 19 inçlik Rotiform LAS-R aero jantlar tuhaf görünümü tamamlıyor. Özel K-Spec kılıflarıyla kaplanmış Recaro koltuklarla iç mekan daha az tuhaf.

 

Fütürist görünüme rağmen, takım Nissan Leaf'in temellerine dokunmadı. Bu, NGR Concept'in ön aksa iletilen 148 hp (110 kW / 150 PS) güç çıkışı ve 320 Nm tork üreten elektrik motoruyla donatıldığı anlamına geliyor. Bataryaya gelince, muhtemelen 270 km WLTP menzili sunan temel 40 kWh lityum iyon ünitesiyle birlikte geliyor.

 

NATS NGR Concept, kesinlikle gösteri amacıyla oluşturulmuş tek seferlik bir tasarım çalışması, bu nedenle Nissan Leaf'iniz için benzer görünümlü satış sonrası gövde kitlerinin yakın zamanda ortaya çıkmasını beklememelisiniz.

Son Güncelleme : 16 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo