En Düşük Yangın Riski Elektrikli Otomobillerde

Ototeknikveri     18 Ocak 2022 03:51

Geçen yaz ve sonbaharda Chevrolet Bolt ile ilgili yangınlar geniş çapta rapor edilmiş olsa da, yeni bir çalışma bulgusuna göre elektrikli otomobil sahipleri aslında en düşük yangın riski altında.

En Düşük Yangın Riski Elektrikli Otomobillerde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AutoinsuranceEZ, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, Ulaştırma İstatistikleri Bürosu ve hükümet geri çağırma verilerini topladı ve 2021'de Amerika'da sadece 52 elektrikli otomobil yangını olduğunu tespit etti.
 

Buna karşılık, aynı dönemde hibrit araçlar için 16.051 ve yanmalı motorlu araçlar için 199.533 yangın rapor edildi. Yine de yollarda hibrit veya elektriklilerden çok daha fazla benzinle çalışan otomobil olduğunu da hesaba katmak gerek.
 

Nitekim, 100.000 araç satışı başına yangın oranı yanmalı araçlar için 1.529,9 iken, hibritlerde görülen 100.000 araç satışı başına 3.474,5'ten daha düşük. Elektrikli araçların, satılan 100.000 araçtan yalnızca 25,1'i bildirildiği için, alev alma olasılığının en düşük olduğu kanıtlandı.
 

Yanmalı motorlu araçlar birkaç nedenden dolayı alev alıyor, ancak en önemli neden çarpışmalı kazalar. ABD Ulusal Yangın Önleme Derneği'nin verilerine göre, 2018'de araba yangınlarında tahminen 560 kişi öldü ve bu ölümcül yangınların çoğu çarpışmalardan kaynaklanıyor.



Elektrikli araçlar ve hibrit araçlar ise pilleri nedeniyle alev alma eğilimindeler. Pil yangınları tehlikeli ve söndürülmesi benzinli motor yangınlarından daha zor olsa da, yangının kökeni farklı olma eğiliminde. Bolt söz konusu olduğunda, GM mücadele etti, ancak sonunda pil takımında iki kusur, bir "yırtık anot" ve bir "katlanmış ayırıcı" tespit etti.



Bu, elektrikli otomobillerin bir şekilde kusurlu olduğuna inanmanıza neden olabilir, ancak geri çağırmaların meydana gelmesi, hibrit ve yanmalı araçlara kıyasla çok az. 2020'de araç yangınlarıyla ilgili en büyük dört geri çağırma, benzinli araçlar içindi ve birlikte bir milyondan fazla aracı etkiledi.



Hyundai Kona ve Chevrolet Bolt EV, aynı yıl yangınlarla ilgili en büyük elektrikli araç geri çağırmalarına sahipti ve 152.000 araç olarak gerçekleşti, hibritlerin en büyük iki geri çağırma sayısı ise 32.000'den biraz fazla oldu.



Bir elektrikli otomobilde yangın riski olmasına rağmen, belki de bu riske fazla odaklanılmış olabilir. Otomobil üreticilerinin araçlarındaki yangın riskini mümkün olduğunca ortadan kaldırmaları önemli, ancak görünüşe göre otomobillerdeki hiçbir enerji şekli tamamen güvenli değil.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo