VW Lamando L Çin'de MQB Evo Tabanlı Liftback Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     18 Ocak 2022 07:56

Geçen yıl sızdırılan fotoğrafların ardından VW, MQB Evo mimarisine dayanan Çin'e özel beş kapılı bir liftback modeli olan yepyeni Lamando L'yi resmen tanıttı.

VW Lamando L Çin'de MQB Evo Tabanlı Liftback Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW-SAIC girişimi tarafından Çin'de üretilen Lamando L, normal Lamando sedandan farklı bir model. Bu, kapaklı motor kaputu, çerçevesiz kapılar ve coupe tarzı tavan çizgisi dahil olmak üzere Arteon'dan (Çin'de CC olarak bilinir) miras kalan özelliklerin tasarımında açıkça görülmektedir. Yeni model için imza niteliğindeki bir tasarım özelliği, agresif Matrix LED farların büyük bir tampon girişi ile birleştiği yüzü. Yeni VW modellerindeki son trendi takip eden bir LED şerit, farları aydınlatılmış amblemle birleştiriyor.

 

Gövde, Santana, Lavida, Sagitar, Bora, Passat, CC, Lamando, Magotan ve Phideon dahil olmak üzere VW'nin Çin'deki kalabalık serisindeki diğer tüm modellerden daha fazla yontulmuş. Aslında, stil, ID tarafından sunulan en son tasarım diliyle daha uyumlu. Bu aynı zamanda, tam genişlikte LED stop lambaları, belirgin omuzlar, tampondaki dekoratif krom unsurlar ve oldukça eğimli arka camla açılan pratik bir bagaj kapağı içeren arka kısım için de geçerli.

 

İçeride, 10 inçlik dijital gösterge grubunu ve bilgi-eğlence için 12 inçlik dokunmatik ekranı barındıran bir panel bulunurken, gösterge paneli VW Golf'ten türetilmiş gibi görünüyor. Donanım, ortam aydınlatması, açılır tavan, Beats ses sistemi, baş üstü ekran ve VW'nin DSG şanzıman için en son vites değiştirme düğmesini de kapsıyor. Bagajın kapasitesi 545 lt, bu da AB'ye özel Skoda Octavia'dan biraz daha küçük.

 

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Lamando L, VW Grubunun VW Golf, Audi A3, Skoda Octavia, Seat Leon vb. gibi çeşitli modellerini destekleyen MQB Evo platformunun uzatılmış bir versiyonunda oturuyor. Lamando L, 4.784 mm uzunluğunda, 1.831 mm genişliğinde ve 1.469 mm yüksekliğinde, ayrıca 2.731 mm aks mesafesine sahip. Bu, onu Passat ve Arteon'dan biraz daha küçük, ancak bir Jetta'dan daha uzun yapıyor.

 

280TSI donanım seviyesi, 148 hp (110 kW / 150 PS) ve 250 Nm tork üreten, turboşarjlı ve elektrikli olmayan 1.4 TSI dört silindirli bir motorla donatılmış ve buna önden çekişli sürüş ile yedi hızlı DSG şanzıman eşlik ediyor. VW Lamando'nun satışları önümüzdeki aylarda Çin'de başlayacak ve sedanların ve liftback'lerin hala popüler olduğu Filipinler de dahil olmak üzere diğer Asya pazarlarına ihraç edilmesi de mümkün.

Son Güncelleme : 18 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo