Otobanda 416 KM/S Hız Yapan Bugatti Chiron Sürücüsü İki Yıl Hapse Girebilir

Ototeknikveri     01 Şubat 2022 02:57

Almanya, Saksonya-Anhalt polisi, Otobanda 417 km/sa hızla giderken kendisini videoya çeken Bugatti Chiron'un sahibi Radim Passer hakkındaki bir dosyanın savcılara iletildiğini söyledi.

Otobanda 416 KM/S Hız Yapan Bugatti Chiron Sürücüsü İki Yıl Hapse Girebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere'den The Sun gazetesi, polis departmanının "yasaklanmış bir araba yarışı olasılığına baktığını" bildirdi. Durum buysa, Passer iki yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.



Passer, geçen yaz Almanya'nın ünlü Otobanı'nda Chiron'unu sürerken kendisini filme aldı. Geçen yılın sonlarında yarışın bir videosu yayınlandı ve sürücü, olayı olabildiğince güvenli hale getirmek için mümkün olan her önlemi aldığını ve iyi bir görüş alanı olan düz bir yol seçtiğini iddia etti.



Bununla birlikte, bu ayın başlarında, Alman ulaştırma bakanlığı, "yol trafiğinde yol kullanıcılarını tehlikeye atan veya yol açabilecek herhangi bir davranışı reddettiğini" söyleyerek, Passer'ı olay için alenen kınadı. Ayrıca bakanlık, otoyolda hız sınırı olmamasının sürücülere her istediğini yapma hakkı vermediğine dikkat çekti. Yasa, tüm yol kullanıcılarının "sadece aracın sürekli kontrol altında olacağı kadar hızlı sürmesini" şart koşuyor.



Bölgesel ulaşım şefi Lydia Hueskens, bu durumda “bunun olup olmadığına dair kesinlikle çok ciddi şüpheler var” dedi.



Hız denemesi ve buna karşı tepkiler, Almanya'da Otobanın şu anda sınırsız olan kısımlarına hız sınırı getirilip getirilmeyeceği konusunda tartışmalar yeniden alevlenirken geliyor. Büyük ölçüde çevresel nedenlerle ortaya atılan bu karar, böyle tehlikeli hız denemelerine karşı çıkan insanlar tarafından daha kolay kabul görebilir.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo