Polestar 2 "Arctic Circle" Kış Rallisine Hazır

Ototeknikveri     02 Şubat 2022 06:07

Polestar, biraz artırılmış güç çıkışı ve onu buzda ve karda çok daha hızlı hale getiren bir dizi ralli odaklı şasi yükseltmesiyle elektrikli otomobilin benzersiz bir versiyonu olan Polestar 2 "Arctic Circle" konseptini tanıttı.

Polestar 2 "Arctic Circle" Kış Rallisine Hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tek seferlik konsept, isteğe bağlı Performans Paketi ile amiral gemisi Polestar 2 Uzun Menzilli Çift Motora dayanıyor. Elektrikli güç aktarma sistemi, 680 Nm tork ve 78 kWh pili korurken, 470 hp (350 kW / 476 PS) güç çıkışı üretecek şekilde ayarlandı (daha önce 467 hp). Ancak bu, elektrikli sedanı bir kar deliciye dönüştüren modifikasyonların en önemsizi.



19 inç OZ Racing ralli tekerlekleri, optimum çekiş için lastik başına 490 x 4 mm metal çivilere sahip özel çivili kış lastikleri (245/35 R19) ile donatılmış. Yeniden ayarlanmış süspansiyon, yüzde 30 daha yumuşak yaylara ve yardımcı ayar bölmelerine sahip üç yönlü performans Öhlins amortisörlerine sahip ve 30 mm artırılmış sürüş yüksekliği sunuyor. Elektrikli araç standart 4 pistonlu Brembo frenleri korurken, artan burulma sağlamlığı ve direksiyon tepkisi için ön ve arka kule gergileri eklendi. Polestar tarafından "prototip" olarak tanımlanan tekerleğe monteli kanatlı yeni bir başlatma kontrol sistemi de var.



Güzel beyaz boyalı tekerleklerin yanı sıra Polestar, ön tarafa dört Stedi Quad Pro LED, gövde altı koruması için bir karbon fiber kızak plakası ve fren kaliperleriyle uyumlu altın rengi çeki kancaları ekledi. Dış kısım beyaz grafikler ve çıkartmalarla mat griye boyanmış. İçeride, altın harflerle ve altın emniyet kemerleriyle dikkat çeken kömür rengi kumaşla kaplanmış bir çift Recaro yarış koltuğu bulunurken, bagajda bir kurtarma kayışının yanında karbon fiberden yapılmış çok havalı bir kar küreği de var.



Polestar 2 Arctic Circle, Polestar'ın baş şasi mühendisi ve kar ve buz üzerinde elektrikli otomobilleri sürmek ve ayarlamak için çok zaman harcayan ralli sürücüsü Joakim Rydholm tarafından yaratıldı. İsveçli otomobil üreticisinin Kuzey Kutup Dairesi içindeki kış testleri, her yıl Aralık'tan Mart'a kadar -35 santigrat dereceye kadar düşen sıcaklıklarda 15 hafta sürüyor.



Joakim Rydholm işini açıklarken şunları söyledi: "Bir şasiyi karda ve buzda ayarlamak, arabalarımızı ağır çekimde ve daha iyi bir doğrulukla geliştirmemizi sağlıyor. Bu kadar düşük tutuş seviyeleriyle, dinamikleri asfaltta olduğundan çok daha yavaş hissedebiliyor ve analiz edebiliyoruz, bu da otomobillerimizin davranış şekline en küçük ayrıntılara kadar gerçekten ince ayar yapabileceğimiz anlamına geliyor. Burası araba geliştirmek için en sevdiğim yer” dedi.



Polestar, geçen yıl artırılmış güç çıkışı, daha güçlü frenler, daha büyük tekerlekler ve palet odaklı bir süspansiyon ayarı ile deneysel bir prototip gösterdiğinden, Polestar 2'ye dayalı performans odaklı bir konsept ilk kez görmüyoruz. Polestar, Arctic Circle konseptinin kesinlikle üretime yönelik olmadığını ve bir defaya mahsus olacağını açıkça belirtti.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo