2023 BMW 7-Serisi Yeni Tasarımını Gösterdi

Ototeknikveri     04 Şubat 2022 08:53

2023 BMW 7-Serisi'nin geliştirilmesi ileri aşamalara ulaştı ve otomobilin kamuflajı yavaş yavaş çıkmaya başlıyor.

2023 BMW 7-Serisi Yeni Tasarımını Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha açıklayıcı bir ön yüze sahip olan bu prototiplerde durum kesinlikle böyle. Hâlâ kamuflaj içinde olsalar da eskisi kadar gizlenmiyorlar ve bu, otomobilin ön cephesini iyi bir şekilde görmemizi sağlıyor.
 

Gördüğünüz gibi, 7-Serisi, sportif bir girişin üzerinde yer alan ve bölünmüş farlarla çevrili belirgin bir ızgaraya sahip olacak. En yeni resimler ayrıca havayı dikey açıklıklara yönlendiren çıkıntılı köşeli elemanlara sahip yeni ön tamponu daha iyi görmemizi sağlıyor.


Daha geriye gittiğimizde, bunların plug-in hibrit prototipler olduğunu gösteren belirgin çamurlukları ve ön çamurluk şarj portlarını görebiliriz. Bunlara gömme kapı kolları, evrimsel camlı kısımlar ve biraz daha şık görünen bir çatı katılıyor.
 

Arkada görülecek pek bir şey yok ama lüks sedan ince arka farlara ve köşeli vurgulara sahip stilize bir tamponla geliyor. İlginç bir şekilde, prototiplerden biri görünür bir egzozdan kaçınırken, diğeri dört çıkışlı bir egzoz sistemi ile donatılmış.
 

Casus fotoğrafçılar bu sefer iç mekan fotoğraflarını çekmediler, ancak önceki fotoğraflar 7 Serisinin iX'te bulunana benzer bir Kavisli Ekrana sahip olacağını gösteriyordu. Muhtemelen 12,3 inçlik bir dijital gösterge panelinden ve 14,9 inçlik bir bilgi-eğlence sisteminden oluşuyor.
 

Aynı resimler, 7 Serisinin, otomobilin Seviye 3 yarı otonom sürüş sisteminin durumunu iletmeye yardımcı olmak için ışıklı şeritlere sahip gibi görünen yeni bir direksiyon simidi ile donatılacağını ortaya koydu. Bunlar yeni kontrol sistemi ve minimalist bir vites değiştirici ile birleştirilecek.


En büyük soru güç aktarma organı seçenekleri olmaya devam ediyor, ancak otomobil üreticisi modelin i7'de tamamen elektrikli bir güç aktarma organı da dahil olmak üzere çeşitli seçeneklerle sunulacağını zaten onayladı. Söz konusu otomobilden bahseden BMW, daha önce "i7'nin elektrikli sürüşü, yüksek voltajlı pili, güç elektroniği ve şarj teknolojisinin tümü, BMW iX'te halihazırda sürdürülebilir sürüş keyfi sağlayan BMW eDrive teknolojisinin beşinci neslinden geliyor" demişti.
 

Benzin tarafında, muhtemelen tanıdık altı silindirli ve V8 seçenekleri bekleyebiliriz. Ne yazık ki, şirket daha önce "bir BMW'ye takılan en son V12 motorunun" bu yaz mevcut 7 Serisine kurulacağını duyurduğu için V12 bırakılacak.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo