Mercedes ve Geely Smart'taki Hisselerini Satmayı Düşünüyor

Ototeknikveri     04 Şubat 2022 11:19

Mercedes-Benz ve Zhejiang Geely Holding Group Co., para toplamak amacıyla Smart ortak girişimlerindeki hisselerini satmayı düşünüyor.

Mercedes ve Geely Smart'taki Hisselerini Satmayı Düşünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konuyla alakalı bilgisi olan kişiler, Smart'ın şirketteki azınlık hissesini satarak 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında gelir elde edebileceğini iddia ediyor. Markanın yaklaşık 5 milyar dolar değerinde olduğu söyleniyor ve özel bir gelir toplama anlaşmasının diğer otomobil üreticilerinin ve stratejik yatırım fonlarının ilgisini çekebileceği düşünülüyor.



Smart, yalnızca küçük şehir otomobilleri üreten bir markadan elektrikli otomobil üretimine geçiş yaptı. Bloomberg, markanın yakında tamamen yeni bir elektrikli SUV piyasaya süreceğini ve Mercedes-Benz'in Çin gençliğinin Smart markasının gelişmesine yardımcı olabileceğine inandığını belirtiyor. Mercedes-Benz ve Geely arasındaki anlaşmaya göre, Alman otomobil üreticisi markanın gelecekteki ürünlerini tasarlarken, Geely de bunların mühendisliğini yapacak.



Bu haber, Smart'ın EQ Forfour'un üretimini sonlandırdığını onaylamasından kısa bir süre sonra geldi.



Otomobil üreticisi tarafından hazırlanan en önemli yeni model, geçtiğimiz Eylül ayında Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Concept #1'in üretim versiyonu. SUV, konsepte çok benzer bir tasarımla, kısa ön ve arka çıkıntılarla tamamlanacak ve muhtemelen aynı boyutlara sahip olacak, yani 4.290 mm (168.9 inç) uzunluğunda, 1.910 mm (75.2 inç) genişliğinde ve 1,698 mm (66,9 inç) yüksekliğinde. Elektrikli güç aktarma organıyla ilgili ayrıntılar hala gizli, ancak 2023'te Çin'de ve Avrupa'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo