Volvo'nun Yeni Göteborg Pil Tesisi Yenilenebilir Enerjiyle Güçlendiriliyor

Ototeknikveri     06 Şubat 2022 02:05

Volvo ve Northvolt bugün, Aralık ayında duyurulan bir Ar-Ge merkezini tamamlamak için İsveç'in Göteborg kentinde yeni bir pil tesisi kuracaklarını duyurdular. Tesis 2025'te açılacak ve 30 Milyar SEK (mevcut döviz kurlarıyla 3,2 milyar $) yatırım gerektirecek.

Volvo'nun Yeni Göteborg Pil Tesisi Yenilenebilir Enerjiyle Güçlendiriliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo Cars CEO'su Håkan Samuelsson, "Northvolt ile pil hücresi ortaklığımız, elektrifikasyon konusundaki stratejik hedeflerimizin anahtarıdır. 2030 yılına kadar premium elektrikli otomobil segmentinde lider olmaya ve yalnızca tamamen elektrikli araçlar satmaya kararlıyız” dedi.



Volvo, sürdürülebilir üretimin tesisin temel ilkelerinden biri olacağını ve bu nedenle bölgenin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmaya odaklanarak fosilsiz enerjiyle güçlendirileceğini söylüyor. Piller, elektrikli araç üretiminin çevresel etkisinin büyük bir bölümünü oluşturduğundan, Volvo tesisin ayak izini en aza indirerek araçlarını daha çevreci hale getirmeyi umuyor.



Volvo Cars mühendislik ve operasyon başkanı Javier Varela, “Yeni pil fabrikamız, iklim açısından tamamen nötr bir üretim ağına sahip olma ve gelecek yıllarda yüksek kaliteli pil tedarikini sağlama hedefimizi destekleyecek. Northvolt ile olan ortaklığımız sayesinde, hammaddeden komple araca kadar uçtan uca bir pil değer zincirinden de büyük ölçüde faydalanacağız ve araçlarımıza en uygun entegrasyonu sağlayacağız.” diye konuştu.



Tesis, yılda yaklaşık 500.000 aracın pil ihtiyacını karşılayacak ve hem Volvo hem de Polestar araçlarında kullanılacak olan 50gWh'ye kadar potansiyel yıllık hücre üretim kapasitesine sahip olacak.



Tesis, bu yıl faaliyete geçecek olan ve aynı zamanda Volvo ve Northvolt tarafından yürütülen yeni bir Ar-Ge merkezi ile birlikte çalışacak. Birlikte, elektrikli otomobillere uzun menziller ve hızlı şarj süreleri sağlayan piller oluşturmak için çalışacaklar.



Yeni açılacak pil fabrikasının çalışması için 3.000'e kadar işçi gerekecek ve Avrupa'nın en büyük hücre üretim tesislerinden biri olacak.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo