Volvo, 2024'ten İtibaren XC60 ve XC90 Arasında Yer Alacak Bir Elektrikli SUV Üretecek

Ototeknikveri     13 Şubat 2022 08:01

Volvo, önümüzdeki yıllarda orta boy XC60'tan daha büyük ve XC90'dan daha küçük yeni bir elektrikli crossover piyasaya sürecek. Araç, 2024'ten itibaren otomobil üreticisinin Çin'deki ve ABD'nin Güney Karolina eyaletindeki fabrikalarında üretilecek.

Volvo, 2024'ten İtibaren XC60 ve XC90 Arasında Yer Alacak Bir Elektrikli SUV Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automotive News'e konuşan isimsiz kaynaklara göre kod adı V546 olan crossover, Güney Karolina'daki fabrikada üretilen üçüncü pille çalışan model olabilir. Araç, Volvo'nun yakında çıkacak olan elektrikli platformu üzerine inşa edilecek ve gelişmiş sürücü yardım sistemlerine sahip olacak.



Markanın Recharged Concept stilinden ilham aldığına inanılan elektrikli otomobil, ilk olarak 2024'ten itibaren aracın yıllık üretiminin yaklaşık yüzde 60'ını üstlenmesi beklenen Çin'deki bir Volvo fabrikasında üretilecek. Kalan %40 ise ABD'de üretilecek.



Volvo'nun Charleston'ın bir saat kuzeybatısında bulunan 2,3 milyon metrekarelik Güney Karolina montaj tesisi, Volvo'nun elektrikli araçlara geçişinde merkezi bir rol oynayacak ve yakında sadece elektrikli otomobiller üretecek.



118 milyon dolarlık bir yatırımın ardından tesis, gelecek yıl iki elektrikli crossover inşa etmeye başlayacak. Hem Polestar 3 hem de XC90'ın halefi, 2023 itibariyle tesiste üretilecek. V564, fabrikada üretilen üçüncü elektrikli crossover olacak.



Tesis şu anda, tahmini 23.000'i geçen yıl fabrikadan çıkan Volvo S60'ı üretiyor. Bu, yıllık 150.000 araç üretim kapasitesinden önemli ölçüde daha az.
 

Tesis esas olarak Kuzey Amerika pazarı için araçlar üretecek ve otomobil üreticisi bunun bir ihracat merkezi olmasını beklemiyor. Volvo, 2030 yılına kadar yalnızca tam elektrikli araçlar satmayı planlıyor ve İsveç'in Göteborg kentinde bir pil Ar-Ge merkezine büyük yatırımlar yapıyor.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo