Lexus, Elektrikli LFA'nın Halefini Yeni Fotoğraf ve Videolarla Gösterdi

Ototeknikveri     16 Şubat 2022 11:32

Aralık ayında Toyota ve Lexus, Lexus LFA'nın manevi halefi olacak tamamen elektrikli bir spor otomobil de dahil olmak üzere, gelecek için planladığı geniş bir araç yelpazesini sergiledi. Şimdi ise yeni fotoğraflar ve videolarla araç yeniden karşımıza çıktı.

Lexus, Elektrikli LFA'nın Halefini Yeni Fotoğraf ve Videolarla Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Videoda model için "Lexus markasının geleceğini simgeliyor" deniyor ve sadece 2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabileceği belirtiliyor. Ayrıca katı hal pillerin olası kullanımı sayesinde 700 km menzile sahip olacak.



Markanın açıklamasında şunlara yer verildi: “Saf elektrikli araçları geliştirerek Lexus, benzersiz performans geliştirme yeteneklerinden yararlanan ve performansları, kalitesi ve çekiciliği açısından her zamankinden daha kişiselleştirilmiş ürünler yapma becerisini geliştiren bir dizi sürüş deneyimi sunan bir markaya dönüşecek.”



Araba, Lexus'un elektrikli marka vizyonu altında 2030 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığı bir serinin parçası. Firma, tüm müşterileri için “sürüş keyfini artırmak” için elektrifikasyon kullanmak istediğini söylüyor. Yeni model, sürücünün amaçlarına sadık olan doğrusal tepkiler verecek, aracın yavaşlamasını, yönlendirmesini ve hızlanmasını sürücüye sorunsuz bir şekilde bağlayacak.



Daha önce Lexus, yeni elektrikli spor otomobilin LFA'nın "gizli tarifini" devralacağını söylemişti. Coupe gövde stili, onu klasik anlamda doğru bir spor otomobil olarak belirleyen yüksek, güçlü arka kısımlara sahip.



Henüz adı açıklanmayan model, gelecekte her segmentte bir elektrikli modele sahip olacak Lexus markası için altı modelin yanı sıra ortaya çıktı. Bu arada Toyota, 14 Aralık'taki elektrikli lansmanın bir parçası olarak sekiz elektrikli aracı ortaya çıkardı. Toyota, bu spor otomobil ve bazı kompakt otomobillerin yanı sıra SUV'ler, crossover'lar, minibüsler ve bir kamyonet de ortaya çıkardı.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo