YENİ BMW 5 SERİSİ MAKYAJ AYRINTILI İNCELEME

Ototeknikveri     22 Temmuz 2013 12:07

Makyaj ile BMW 5 serisi görsellikten çok teknolojik olarak gelişti.

YENİ BMW 5 SERİSİ MAKYAJ AYRINTILI İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin E segmentinde yer alan modeli 5 serisinin son nesli üretime ilk başladığının üzerinden 4 sene geçtikten sonra makyaj operasyonu ile ömrünün kalan yarısını tamamlamaya hazırlanıyor. Tam led opsiyonu sunan yeni tasarıma sahip ön farlar, ledlere sahip sisler, ön sis farı çevresinde krom süsler, tasarımı değiştirilen led çizgilere sahip arka farlar, yan aynalara entegre edilen sinyaller ve arka tamponda yer alan krom çıtalar ile dış görünümde yapılan fark edilmesi zor ufak dokunuşlar makyajın görsel yenilikleri olarak karşımıza çıkarken asıl değişiklikler; tam otomatik park sistemi, sıkışık trafik asistanı, sekreter fonksiyonu, asistan fonksiyonu, acil yardım sistemi, yeni müzik sistemi, ileriyi görme asistanı, sesli komut fonksiyonu, online eğlence sistemi ve akıllı bagaj kapağı gibi destek sistemlerinin eklenmesi ve elden geçirilerek Euro6 normlarını karşılaması sağlanan motor gamı ile sağlanmış.

   

   

5 serisinin genelde işadamları tarafından tercih edildiğini gözlemleyen BMW makyaj ile birlikte araçta sunduğu internet bağlantısı ve destek sistemleri sayesinde ofis ortamını araca taşımayı planlamış. E-mail, randevulari kişiler ve takvim bilgilerini navigasyon ekranında gösterebilen, e-mail ve sms'leri sesli olarak okuyabilen ofis fonksiyonu, otel ve resteronlardan rezervasyon yapmaya imkan sağlayan asistan fonksiyonu, çok fonksiyonlu direksiyon üzerinden kontrol edilebilen sürücünün sözlerini sms veya e-maile aktarmaya yarayan sesli komut komut fonksiyonu bu amaçlarla geliştirilmiş.

   

Uzun far asistanı, insan ve hayvanları algılayabilen gece görüş sistemi,  belirli bir hıza kadar otonom sürüş sağlayan; direksiyonu, gazı ve freni kontrol ederek öndeki aracı takip etmeyi sağlayan sıkışık trafik asistanı, kaza anında aracın konumu yolcu sayısı ve kazanın şiddeti gibi bilgileri otomatik olarak bir mekreze yönlendiren acil yardım sistemi önemli güvenlik donanımları olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca normal park asistanlarından farklı olarak direksiyon dışında gaza ve frene de müdahale edebilen akıllı park asistanı, ayağın tamponun altına yönlendirilmesiyle açılabilen aklıllı bagaj kapağı, arka koltuklar için ön başlıklara monte edilen tablet tipi Harman Kardon eğlence sistemi, birçok şarkının yer aldığı internet radyosuna erişim sağlayan müzik sistemi ve navigasyon ile birlikte çalışarak yolculuk sırasında ileriyi görerek sürücünün yola göre tepki vermesini sağlayan ileriyi görme asistanı makyajlı BMW 5 serisinin yenilikleri arasında öne çıkıyor. 

   

   

BMW 5 serisinde 4 benzinli, 1 hibrid ve 5 de dizel olmak üzere toplam 10 farklı motor seçeneği sunulacak. Avrupa'da, 2.0 litrelik turbo benzinli motorun 184 hp güç üreten versiyonu 5.20i olarak, 245 hp güç üreten versiyonu ise 5.28i olarak satılacak. Ülkemizde ise 5.20i modeli, 1.6 litrelik 170 hp güç ve 250 Nm tork üreten motor ile birlikte sunulacak. 3.0 litrelik 306 hp güç üreten benzinli motor ise 5.35i olarak adlandırlacak ayrıca bu motor bir elektrik motoru ile birlikte toplam 340 hp güç üreterek ActiveHybrid 5 seçeneğini meydana getirecek. En güçlü benzinli seçenek ise 450 hp güce sahip 4.4 litrelik motorlu 5.50i olacak. Dizel cephesi ise 2.0 litrelik dizel motorun üç farklı ve 3.0 litrelik motorun ise 2 farklı güce sahip versiyonlarından oluşacak. 143 hp'lik 5.18 d, 184 hp'lik 5.20d ve 218 hp'lik 5.25d 2.0 litrelik motorun geliştirilmesiyle, 258 hp'lik 5.30d ve 313 hp'lik 5.35d ise 3.0 litrelik motorun geliştirilmesiyle oluşturulmuş. Tüm motorlar 2014 yılı Ekim ayında yürürlüğe girecek Euro6 egzost emisyon normlarını şimdiden karşılarken, tüketim rakamlarının yapılan geliştirilmelerle azatılması sağlanmış. 5.18d modelinin 4.5 litrelik ortalama tüketim değeri ilgi çekerken aracın hava sürtünme direnç katsayısının 0.25 cd'ye düşürülmesi de tüketim değerlerinin azalmasına yardımcı olmuş.

Yeni Makyajlı BMW 5 Serisinin teknik özelliklerini incelemek için lütfen tıklayınız.

Makyajlı BMW 5 Serisi sedan resim galerisi için lütfen tıklayınız. 

Ülkemizde satılacak 1.6 litre motora sahip 5.20i haberi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo