Volvo, Bayilerine Yeniden Tasarlanan S90 ve XC90'ı Gösterdi ve Beş Yeni Elektrikli Modeli Haber Verdi

Ototeknikveri     28 Şubat 2022 09:33

Volvo Çarşamba günü Miami'de bir bayi konferansı düzenledi ve yaklaşık 800 katılımcıya, beşi tamamen elektrikli olacak yedi yeni elektrikli aracı içeren yakın gelecek planlarını anlattı. Ayrıca üretimi artırma planlarını ve bu yeni araçlarda ne tür bir teknolojinin bulunacağını ayrıntılı olarak açıkladılar.

Volvo, Bayilerine Yeniden Tasarlanan S90 ve XC90'ı Gösterdi ve Beş Yeni Elektrikli Modeli Haber Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autonews'e konuşan ve konferansta olduklarını söyleyen isimsiz bir kaynak, markanın birçok arzusunu ortaya koydu ve "2030 yılına kadar tüm serinin elektrifikasyonuna odaklandılar" dedi. İlk tamamen elektrikli ürün, 2021'de tanıtılan Concept Recharge'a benzeyebilir ve aslında bu yıl 2023 model yılı için üretime girecek.


 

Kaynağa göre Volvo, bayilere yaklaşmakta olan SUV'den yılda 20.000 adet satmayı umduklarını söyledi. Bu, elektrikli otomobiller buzdağının sadece görünen kısmı olsa da, Volvo'nun dahili olarak V546 olarak bilinen ve her yıl yaklaşık 100.000 adet satacağını umdukları başka bir crossover'ı olduğu için. XC60 ve XC90 arasında konumlandırılan aracın 2025 civarında üretilmesi planlanıyor.



Ayrıca markanın Güney Karolina üretim tesisinde inşa edileceği için de dikkate değer. Proje V546, 2025'te geldiğinde fabrikada inşa edilen üçüncü EV olacak. Ondan önce, Polestar 3 ve daha önce bahsedilen Concept Recharge'dan ilham alan EV, 2023'te üretilecek.



Volvo ayrıca XC60'ın tamamen elektrikli bir versiyonunun ve XC40'ın altına yerleşecek yepyeni bir aracın üzerinde çalışıldığını açıkladı; dahası, S90 ve XC90 plug-in hybrid'lerin yeniden tasarlanmış versiyonlarını sergiledi. Tüm bu yeni planların üstesinden gelmek için Volvo, Güney Karolina üretim tesisi şu anda yıllık kapasitesinin çok altında çalıştığı için ihtiyaç duyulan “iddialı bir işe alma planı” uygulayacak.



Aynı kaynağa göre Volvo, yaklaşmakta olan “Eller serbest, gözler kapalı” Ride Pilot sürüş teknolojisinin de altını çizdi. Sistem, yapay zekanın etrafındaki dünyayı anlamasına yardımcı olmak için LiDAR ve ultrasonik dahil 24'ten fazla sensör kullanıyor. Bu yıl Kaliforniya'da teste giriyor ve bunu ilk olarak yaklaşan amiral gemisi elektrikli SUV'da sunulan abonelik tabanlı bir özellik olarak görmeyi bekliyoruz.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo