Makyajlı 2022 Lada Vesta Sedan ve Cross SW Formlarında Tanıtıldı

Ototeknikveri     28 Şubat 2022 10:01

AvtoVAZ, daha modern tasarım özellikleri ve güvenlik ekipmanları için ek sensörler içeren makyajlı Lada Vesta'nın Rusya'daki ilk görüntülerini yayınladı ve daha fazla teknoloji ile tamamen yeniden tasarlanmış bir iç mekan kazanması bekleniyor.

Makyajlı 2022 Lada Vesta Sedan ve Cross SW Formlarında Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraflar, güncellenmiş Vesta Sedan ve Vesta SW Cross gövde stillerini gösteriyor, ancak görsel değişiklikler, normal Vesta SW ve maceracı Vesta Cross dahil olmak üzere, büyük olasılıkla performans odaklı Vesta Sport tarafından takip edilen serinin geri kalanına taşınacak. Görsel değişiklikler sınırlı, ancak kompakt modelin piyasaya sürülmesinden yedi yıl sonra taze görünmesi için yeterli.



Önde, farlar tam LED grafiklerle güncellendi ve şimdi ızgarayı çevreleyen krom şeritlerle birleşiyor. Burada, daha büyük tampon girişleriyle birleştirilmiş ek krom şeritler bulunuyor. Profil, Lada'nın imzası olan şekillendirilmiş çamurluklarla aynı görünüyor, ancak model 16 inç ve 17 inç jantlar için yeni tasarımlar alıyor. Arkada, arka lambalarda modern LED grafikler ve dekoratif egzoz boruları ve sahte difüzörlü sportif bir tampon görüyoruz.



Maceracı Cross gövde stiline gelince, bu model artırılmış yerden yüksekliği ve gövdenin her yerindeki plastik kaplamayı koruyor ancak yeni tam LED aydınlatma ünitelerinden ve revize edilmiş ön ve arka tamponlardan yararlanıyor. Bunlar, dış mekan karakterini vurgulayan daha büyük alüminyum tarzı koruma plakaları, ızgara için yeni bir desen ve sis farlarının çevresinde daha fazla kaplama ile donatılmış. Arka farların yeni şekli sayesinde değişiklikler daha kapsamlı.



Lada ayrıca, park yardımcıları ve yeni kör nokta kontrol sistemi için ön ve arka tamponlara ek sensörler ekleme fırsatını da yakaladı. Basın açıklaması, Renault Grubu'nun parça kutusundan yararlanan yeniden tasarlanmış bir gösterge panosuna sahip olması beklenen iç mekanın fotoğraflarını içermiyordu. Daha spesifik olarak, Rus medyası, Vesta'nın birkaç Renault ve Dacia modelinden entegre ekranlar, yeni bir dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi için daha büyük bir dokunmatik ekran ile yuvarlak klima kontrollerini devralacağını öne sürüyor.



Lada, teknik özellikler hakkında ayrıntı vermedi, ancak motor serisi muhtemelen daha katı emisyon düzenlemelerine uymak için küçük güncellemelerle mevcut Vesta serisinden taşınacak. Mevcut Vesta, sırasıyla 105 hp (78 kW / 106 PS) ve 111 hp (83 kW / 113 PS) iki adet 1.6 litrelik motorla sunulurken, Sport 143 hp ( 107 kW / 145 PS) üreten daha güçlü 1.8 litrelik bir motorla donatıldı.



Önceki Vesta, 2017 ve 2018'de gelen Cross çeşitleriyle 2015'te tanıtıldı. Lada'nın kompakt modeli, geçen yıl Rusya'da en çok satan araçtı. 2022 güncellemesi, modern teknoloji onu daha pahalı rakiplere yaklaştırdığı için Rus alıcılar için daha da çekici hale getirecek. Güncellenen modelin üretimi, 22 Şubat'ta montaj hattından çıkan “Garfield” tonunda boyanmış ilk Vesta SW Cross ile, Lada'nın Izhevsk fabrikasında şimdiden başladı. Lada, fiyatlandırmayı ve piyasaya lansmanı daha sonraki bir tarihte açıklayacağını söyledi.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo