Jeep'in İlk Elektrikli SUV'si Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     04 Mart 2022 12:31

Jeep'in ilk tamamen elektrikli SUV'si, otomobil devinin geleceğini özetleyen bir Stellantis etkinliğinde ortaya çıktı.

Jeep'in İlk Elektrikli SUV'si Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CEO Carlos Tavares, 2023'ün başlarında Avrupa'daki showroomlara çıkacak olan isimsiz küçük SUV'nin önden ve arkadan görüntüleri ile ertesi yıl piyasaya çıkacak olan RAM 1500 BEV modelinin bir başka teaser'ını yayınladı.



Haber, Tavares'in Stellantis'in 2024 yılına kadar iki Jeep elektrikli modeli daha dahil olmak üzere 2030 yılına kadar 75 farklı pilli elektrikli araç sunma planlarını ana hatlarıyla açıkladığı canlı bir sunum sırasında geldi. Bu iki araç ise bir off-road Jeep UV ve bir yaşam tarzı aile tipi SUV olacak.



Tavares, yeni küçük Jeep EV hakkında herhangi bir teknik veya fiyatlandırma detayı açıklamadı, ancak görüntülerden niyetlerini net olarak görebiliyoruz. Araç, geniş kemerleri olan tıknaz, crossover benzeri bir tarza, küçük bir "e" harfi ile tepesinde klasik Jeep ızgara çubuklarına sahip kapalı bir ızgaraya ve mat siyah bir kaportaya sahip.



Stellantis'in bir sonraki nesil STLA elektrikli platformları ve özellikle bu arabanın potansiyel olarak kullanabileceği STLA Small versiyonunun birkaç yıl sonra geleceği anlaşılıyor, bu nedenle yeni araç, PSA tarafından geliştirilen e-CMP elektrikli platformunun değiştirilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilebilir. Şu anda Peugeot e208 ve Opel Corsa e tarafından kullanılıyor, her ikisi de sadece önden çekişli olarak sunuluyor.



Ram 1500 BEV ile ilgili ayrıntılar daha da kabataslaktı, ancak iki yeni teaser görüntüsü, ön camda bir eğim, ön ve arkada kaslı tekerlek kemerleri ve belirgin bir kaput çıkıntısı ortaya çıkardı. Ayrıca önceki tanıtımlarda görülenden farklı bir LED aydınlatma uygulamasının da prömiyerini yaptılar. Yeni görüntüler, aydınlatmalı bir Ram logosunun her iki yanında bir çift far çubuğu ve arkada yine “Ram” yazısıyla ayrılmış bir çift hokey sopası şekilli lamba gösteriyor.



Tavares yine teknik detaylardan bahsetmedi ve sadece tam boyutlu aracın Stellantis Frame platformunu kullanacağını ve 2024'te satışa çıkacağını söyledi. Tavares, "Dahili performans endeksimize göre, Ram 1500 müşterilerin en çok kullandığı özelliklerde tüm rakiplerini geride bırakacak." dedi ancak performans rakamlarını vermekten kaçındı.



Tavares, 1500 BEV'nin elektrikli sürüş alan tek Ram aracı olmadığını doğruladı. Katılımcılara “Ram, 2025 yılına kadar segmentlerinin çoğunda tamamen elektrikli çözümler sunmaya devam edecek” dedi.

Son Güncelleme : 04 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo