Stellantis 2030'a Kadar Avrupa'da Tamamen Elektrikli Olacak, Küresel Olarak 75'ten Fazla Elektrikli Araç Sunacak

Ototeknikveri     04 Mart 2022 12:51

Önümüzdeki on yıl için “Dare Forward 2030” stratejik planının sunumu sırasında Stellantis, tüm markalarının 2030 yılına kadar Avrupa'da tamamen elektrikli hale gelmesini ve 2038 yılına kadar küresel ölçekte karbon nötrlüğü hedefini belirleme taahhüdünde bulundu.

Stellantis 2030'a Kadar Avrupa'da Tamamen Elektrikli Olacak, Küresel Olarak 75'ten Fazla Elektrikli Araç Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stellantis, 2022 ile 2030 yılları arasında lansmanı yapılan 100 yeni ürünün bir parçası olarak pazarda 75'ten fazla EV sunarak, on yılın sonunda 5 milyon yıllık elektrikli araç satışını aşmayı planlıyor. Otomobil üreticisi, tüm Stellantis markalarında Avrupa'da satışların %100'ünü, ABD'de ise %50'sini elektrikli otomobillerin oluşturmasını istiyor. Şirket, 2038 yılına kadar net sıfıra ulaşmadan önce 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını %50 oranında azaltmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
 

Gelecek hedeflerin açıklanmasının yanı sıra, sunumda 2023'ün başlarında çıkacak ilk tam elektrikli Jeep'in ve 2024'te takip eden Ram 1500 BEV kamyonetin ön çizimleri ve 2023 yılı için Ram ProMaster elektrikli ticari kamyonetin duyurusu yer aldı. 2030 yılına kadar açıklanan 75 EV, ABD pazarı için 25'ten fazla elektrikli otomobil ve kamyonetin yanı sıra tüm segmentlerde 26 yeni ve tamamen elektrikli ticari aracı içerecek.
 

Stellantis CEO'su Carlos Tavares şunları söyledi: “Yolculuğumuz, en uygun fiyatlı araçtan yüksek performans ve lükse kadar tüm araçlarımıza en son teknolojiyi yerleştirecek olan inovasyon ve mühendislik mükemmelliğine odaklanarak güçleniyor. Ayrıca ürün ve hizmetlerimizle her pazarda müşteri memnuniyetinde bir numara olmayı hedefliyoruz."



Elektrifikasyonla ilgili harcamalara rağmen, Stellantis 2030 yılına kadar net gelirlerini ikiye katlayarak 300 milyar Euro'ya çıkarmayı ve on yıl boyunca çift haneli düzeltilmiş işletme geliri (AOI) marjlarını sürdürmeyi hedefliyor. CEO, özellikle premium ve lüks araç segmentleri için yeni otomobil gelirlerinin dört kat artmasını bekliyor.



Otonom sürüş sistemleri açısından, Stellantis, BMW ile birlikte 2024'te Seviye 3'ü (eller serbest / gözler kapalı) sunmadan önce, mevcut Seviye 2 teklifinden Seviye 2+'ya (eller serbest) bu yıl geçecek. Seviye 4 ve Seviye 5 (tam otonom araçlar) daha sonra Waymo tarafından sunulan hizmet şeklinde gelecek.



Pil kapasitesi üretimi, önceki planlara göre 140 GWh artışla 400 GWh'ye yükselecek. Aynı zamanda, hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin kullanımı 2024'te orta boy kamyonetlerden büyük kamyonetlere genişletilecek ve daha sonra ağır hizmet kamyonlarına daha da genişletilerek 2025'te ABD'ye ulaşacak.



Stellantis için diğer önemli unsurlar, şu anda altı bölgede 170 milletten oluşan işgücünün çeşitliliği, operasyonel mükemmelliği ve refahı. Kadınlar liderlik rollerinin en az %35'ini üstlenecek, grup ise kâr ve zarardan sorumlu liderlerin sayısını ikiye katlayacak.



Son olarak, Stellantis'in tüm ürün ve hizmet portföyüne erişim sağlayan yeni bir dijital pazar sayesinde 2030 yılına kadar küresel satışların üçte biri çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Son Güncelleme : 04 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo