Opel Manta EV Çalışmaları Sürüyor, Crossland ve Insignia Halefleri Elektrikli Olacak

Ototeknikveri     04 Mart 2022 01:34

Opel, şirketin 2028 yılına kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli taşıtlara geçeceklerini yinelediği için “rekor sürede tamamen elektrikli” hale gelecek.

Opel Manta EV Çalışmaları Sürüyor, Crossland ve Insignia Halefleri Elektrikli Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu gerçekleşmeden önce şirket, 2024 yılına kadar ürettiği her modelin elektrikli bir versiyonunu sunacak. Astra plug-in hybrid, Grandland plug-in hybrid, Corsa-e, Mokka-e, Rocks-e ve çeşitli elektrikli kamyonetler gibi araçlar sayesinde şimdiden iyi bir başlangıç ??yaptılar.



Şirketler Crossland ve Insignia'nın haleflerinin elektrikli olacağını doğruladığından, EV serisi gelecekte büyüyecek. 2025 civarında Manta'nın "yeni bir yorumu" onlara katılacak.



Opel, geçen yılki Manta-e konseptiyle modele imada bulundu ve CEO Uwe Hochgeschurtz, bunun "birinci sınıf hızlanma" ve "saf sürüş keyfi" sunan "son derece duygusal bir otomobil" olacağını söyledi. Modelin klasiğin “büyüleyici, şaşırtıcı derecede geniş yeni yorumu” olacağını da sözlerine ekledi.



Opel, yaklaşmakta olan EV'ler hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak dakikada 32 km ile sınıfının en iyisi hızlı şarj kapasitesi sunacaklar. Ayrıca 500 ve 800 km arasında bir menzil de bekleyebiliriz.



Pillerden bahsetmişken, Stellantis, Mercedes ve Total/Saft, yüksek performanslı piller geliştirmesi ve üretmesi planlanan Automotive Cells Company için güçlerini birleştirdi. Üretim 2025 için planlanıyor ve Kaiserslautern giga fabrikası 32 GWh'ye kadar endüstriyel kapasiteye sahip olacak.



İlginç bir şekilde Opel, elektrikli araç üretiminin Ampera ile başladığını ve Ampera-e ile devam ettiğini kaydetti. General Motors, o sırada Opel'e sahip olduğu için Chevrolet Volt ve Bolt'un esasen yeniden isimlendirilmiş versiyonlarıydı.

Son Güncelleme : 04 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo