Volvo, İsveç'te Bir Taksi Şirketiyle Kablosuz Şarjı Test Ediyor

Ototeknikveri     07 Mart 2022 12:26

İsveç'in Göteborg kentinde, Avrupa'nın İskandinav bölgesindeki en büyük taksi operatörü Cabonline tarafından işletilen bir dizi taksi, Volvo için elektrikli araçlar için kablosuz şarjı test etmeye yönelik bir pilot projenin parçası olacak.

Volvo, İsveç'te Bir Taksi Şirketiyle Kablosuz Şarjı Test Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok araçtaki kablosuz telefon şarj cihazları gibi çalışan kablosuz şarjı kullanan sürücülerin, şarja başlamak için araçlarını park etmeleri yeterli olacak ve araçtan hiç inmelerine gerek kalmayacak. Cabonline, Momentum Dynamics tarafından üretilen ve sokağa yerleştirilmiş şarj pedlerine kablosuz olarak bağlanan özel bir alıcı ile Volvo XC40 Recharge'ları alacak.

Volvo Cars Araştırma ve Geliştirme Başkanı Mats Moberg, "Göteborg Yeşil Şehir Bölgesi, heyecan verici yeni teknolojileri gerçek bir ortamda denememize ve bunları gelecekte potansiyel olarak daha geniş bir tanıtım için zaman içinde değerlendirmemize olanak tanıyor. Seçilmiş ortaklarla birlikte yeni şarj teknolojilerini test etmek, gelecekteki otomobillerimiz için alternatif şarj seçeneklerini değerlendirmenin iyi bir yolu." dedi.

Ped, bir aracı 40 kW'a kadar şarj edebiliyor, bu da neredeyse 50 kW'ta çalışan DC hızlı şarj portları kadar hızlı. Ayrıca normal bir 11 kW AC şarj cihazından da önemli ölçüde daha hızlı.

Sürücüler, XC40 Recharge'a takılan 360 derecelik kamerayı kullanarak araçlarını ped ile hizalamak için yardım alacak. Günde 12 saatten fazla çalıştırıldıkları için crossover'ların çokça kullanılması bekleniyor. Cabonline, araçları yılda 100.000 km'den daha fazla sürecek ve bu da firmayı genel olarak Volvo'nun EV teknolojisi için önemli bir test ortamı haline getirecek.
 

Test, Volvo'nun geçen yıl katıldığını açıkladığı Göteborg Yeşil Şehir Bölgesi girişiminin bir parçası. Girişim, 2030 yılına kadar şehrin ulaşımını yüzde 100 emisyonsuz hale getirmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 07 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo