Ototeknikveri 07 Mart 2022 01:00
Dünyanın en büyükleri arasında yer alan otomobil üreticisi, araçlarının sahibinin dijital ekosistemine sorunsuz bir şekilde uymasını sağlamakla ilgileniyor. En büyük mühendislik birimi olan Teknik Geliştirme bölümünü yeniden düzenleyerek, firma 11.500 çalışanını “bir teknoloji şirketine dönüşüm” üzerine odaklamayı umuyor.
VW'nin teknik geliştirme başkanı Thomas Ulbrich, "Araç giderek daha fazla elektrikle çalışan bir yazılım ürünü haline geliyorsa, gelişimi de her boyutta güncellenmeli. Süreçlerimizi ve organizasyonumuzu bileşenlerden ziyade sistemlere ve işlevlere odaklayarak TD'yi daha bağlantılı ve daha verimli hale getiriyoruz. Önce donanım değil, önce yazılım.” dedi.
Bu, önümüzdeki beş yıl içinde 800 milyon € (873 milyon $) değerinde yeni bir teknoloji kampüsüne yatırım yapmak anlamına gelecek. Şirket, geliştirme merkezinin araç geliştirme çıtasını yükselteceğini ve 4.000'den fazla çalışanı barındıracağını söylüyor. Tasarım, kavramsallaştırma, UX, ürün stratejisi, model serisi, teknik proje yönetimi ve daha fazlası için bir şemsiye görevi görecek.
VW'nin dönüşümünü mümkün kılan çalışanlar, kısmen zaten onun için çalışan insan kaynağı havuzundan elde edilecek. Firma, 2030 yılına kadar, bu yeni kanatta çalışmak için 4.000 kişiyi tamamen yeniden eğitirken, 6.000-8.000 işçiyi daha vasıflı hale getirmeyi umuyor.
Bu yatırımlar, Project Trinity olarak bilinen yeni araç platformunun geliştirilmesi için önemli olacak. Tam bağlantılı, tamamen elektrikli araç platformu ilk kez 2026'da devreye girecek ve sonunda tüm Volkswagen Grubu araçlarının ve üçüncü taraf müşteriler için bazı araçların temelini oluşturacak.
Teknik Geliştirme bölümüne yapılan bu yatırım, VW'nin sadece platformu yaratmasına değil, yıllar boyunca onu yükseltmeye ve üzerinde yeni araçlar geliştirmeye devam etmesine izin verecek.
Ulbrich, "Bu, geliştirme sürelerini yüzde 25 oranında azaltmamızı sağlayacak - gelecekte araç projeleri, eskisi gibi 54 ay yerine, temel yazılım mimarisinin bulunduğu noktadan itibaren 40 ayda tamamlanacak. Bu şekilde, TD'nin Volkswagen'i bir teknoloji şirketine dönüştürme hızını artırdığını vurguluyoruz." dedi.
Birlikte ele alındığında, Teknik Geliştirme bölümünün yeniden düzenlenmesi ve oluşturduğu platform, VW'nin 2050 yılına kadar tamamen karbon nötr olma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak.
Son Güncelleme : 07 Mart 2022