BMW iX5 Hydrogen Kış Testini Tamamladı, Sınırlı Üretim Bu Yıl İçin Planlanıyor

Ototeknikveri     14 Mart 2022 01:12

Model şu anda kuzey İsveç'te soğuk hava testlerinden geçtiğinden BMW'nin, iX5 Hydrogen'in geliştirmesini hızlandırdığı anlaşılıyor.

BMW iX5 Hydrogen Kış Testini Tamamladı, Sınırlı Üretim Bu Yıl İçin Planlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Test ve doğrulama süreci, crossover'ın yakıt hücresi sisteminin, hidrojen tanklarının, pil takımının ve araç kontrol ünitesinin aşırı soğukta bile "sınırsız performans" sunabilmesini sağlamak için tasarlanmış.



-20° C kadar düşük sıcaklıklara rağmen BMW, "hidrojen yakıt hücresi tahrik sistemi, geleneksel bir içten yanmalı motorla aynı günlük kullanılabilirliği sergiliyor" dedi. Ayrıca, elektrikli araçların aksine, crossover'ın menzili soğuk havalardan etkilenmiyor ve hidrojen yakıt depolarının doldurulması sadece üç ila dört dakika sürüyor.



Bunlar önemli avantajlar ve BMW'nin Hidrojen Yakıt Hücresi Teknolojisi ve Araç Projelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jürgen Guldner, “Hidrojen yakıt hücresi tahrik sistemi, yılın hangi zamanında ve dış sıcaklıkta olursa olsun, her iki sürüş dünyasının en iyilerini bir araya getiriyor: yerel olarak bir elektrikli aracın emisyonsuz mobilitesi ve içten yanmalı motora sahip modellerden aşina olduğumuz kısa yakıt ikmali durakları da dahil olmak üzere sınırsız günlük kullanılabilirlik.” diyor.



Güç aktarma sisteminden bahsetmişken, araç hidrojeni elektriğe dönüştüren bir yakıt hücresini besleyen iki karbon fiber takviyeli hidrojen depolama tankına sahip. Bu, 369 hp (275 kW / 374 PS) geliştiren arkaya monte bir elektrik motoruna güç sağlamak için kullanılıyor. Aracın yarattığı tek emisyon su buharı ve kabini ısıtmak için atık ısı kullanılıyor.



iX5 Hydrogen bu yıl küçük çaplı seri üretime geçecek, ancak BMW en büyük sınırlamasının yetersiz hidrojen yakıt ikmali altyapısı olduğunu biliyor. BMW'den Frank Weber'in açıkladığı gibi, "Müşterilerimize çekici bir sürdürülebilir mobilite çözümü olarak bir hidrojen yakıt hücresi tahrik sistemi sunabilmemiz için, yeterince kapsamlı bir hidrojen altyapısının da mevcut olması gerekiyor."

Son Güncelleme : 14 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo