Lüks Bir Araba Siparişiniz Varsa, Rusya'ya Yaptırımlar Sayesinde Onu Daha Erken Alabilirsiniz

Ototeknikveri     16 Mart 2022 01:03

Avrupa Birliği, Rusya'ya 50.000 avroyu (54.760 $) aşan herhangi bir aracın ihracatını durduracak yeni yaptırımlar duyurdu. Yaptırımlar, doğrudan yüksek rütbeli ve zengin Rus yetkilileri ve oligarkları hedefleyen bir dizi başka önlemle birlikte geldi. Ancak nihayetinde, bunlar gezegendeki en özel arabalardan bazılarını bekleyen çok sayıda başka müşteriye teslimatı da hızlandırabilir.

Lüks Bir Araba Siparişiniz Varsa, Rusya'ya Yaptırımlar Sayesinde Onu Daha Erken Alabilirsiniz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Cuma günü yaptığı açıklamada, "Putin'in savaş makinesini ayakta tutanlar, Ukrayna'da masum insanların üzerine bombalar düşerken artık lüks yaşam tarzlarının tadını çıkaramayacaklar" dedi.



Yasak, Lamborghini, Ferrari ve Pagani gibi markaların kârını doğrudan etkileyecek. Rublenin inanılmaz derecede düşük değerine rağmen, Rusya'daki birçok zengin kişi, yukarıda belirtilen markalardan süslü İtalyan süper arabalarına sahip. Daha geçen hafta, Lamborghini ve Ferrari, Rusya ile işlerini askıya aldı ve kriz ışığında insani yardım çabalarına fon bağışladı.



Bu yaptırım, otomobil üreticilerinin tercihini elinden alacak ve hiçbirinin Rusya'ya araç göndermemesini gerektirecek. Unutulmaması gereken ise, en pahalı dört tekerlekli oyuncaklardan çok daha fazlasını etkileyeceği. Mercedes Benz, Alfa Romeo, BMW ve daha fazlası, Rus alıcılardan gelebilecek gelirlerin bir kısmını kaybedecek.



Aynı zamanda, bazı markalar için bu, büyük bir birikimi temizlemelerine yardımcı olabilir. Lamborghini ve Ferrari ile diğer seçkin markalar bir bekleme listesinden yararlanıyor ancak çip sıkıntısı herkesi vurdu. Rimac bile bundan şikayet etti.



Bloomberg Intelligence analisti Michael Dean, "Tüm premium markalar için güçlü bir sipariş birikimi göz önüne alındığında, Rusya'ya yapılan ihracat kayıplarının diğer pazarlara yönlendirilmesini beklerdim" dedi.



Bu Avrupa markalarından bir süper araba veya başka bir araç bekliyorsanız, belki de bu kötü bir haber değildir. Teslimatların başlangıçta vaat edilenden çok daha erken ortaya çıkma şansı var. Arabalar da yasağın tek parçası değil. Tekneler, uçaklar, motosikletler hatta telesiyejler yaptırımlar arasında yer alıyor.

Son Güncelleme : 16 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo