2024 Audi A6 E-Tron, Ayrık Farlarla İlk Çıkışını Yaptı

Ototeknikveri     16 Mart 2022 01:21

Geçen yıl piyasaya sürülen Audi A6 e-tron konseptinin üretim versiyonunun geliştirilmesi, üretim gövdeli kamufle edilmiş bir prototipi gösteren casus fotoğraflarıyla kanıtlandığı gibi, halen devam ediyor. Tam elektrikli sedanın 2023'te 2024 modeli olarak piyasaya çıkması bekleniyor, ancak var olmaya devam edecek yanmalı motor ile çalışan A6'nın doğrudan yerini almayacak.

2024 Audi A6 E-Tron, Ayrık Farlarla İlk Çıkışını Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk prototip, üretime özel aydınlatma üniteleriyle donatılmamış, ancak her iki uçta da birkaç tasarım değişikliği ortaya koyuyor. Önde, Audi'nin Q4 e-tron ve Q5 e-tron gibi elektrikli SUV'lerinde gördüğümüze benzer bir bölünmüş far tasarımına sahip. Yaklaşan Q6 e-tron'un en son prototiplerinde, Audi'den yeni bir stil yönüne işaret eden benzer bir işlem görüldü. Diğer değişiklikler arasında daha küçük ve tamamen kaplanmış tek çerçeveli ızgara yer alıyor, bu da ön tamponda daha büyük bir merkezi giriş ve gizli girişlere yer açıyor.



Profilde, Nisan 2021'de tanıtılan konseptin aerodinamik silueti, eğimli bir tavan çizgisi ve kısa bir arka kısım ile üretim versiyonuna taşınıyor gibi görünüyor. Maliyet düşürücü önlemler (veya daha pratik çözümler) geleneksel kapı kolları ve aynalarla sonuçlandı, ancak e-tron SUV'da zaten bulunan - ayna yerine geçen - kameralar isteğe bağlı bir özellik olabilir.



Arka kısım da daha büyük ve daha az fütüristik arka lambalarla yeniden tasarlandı ve üstlerindeki siyah tasarım özelliğinin terk edilmesi, daha geleneksel bir bagaj kapısı lehine oldu. Ayrıca arka tampon, reflektörler arasında daha geniş ve daha gizli bir difüzöre sahip.


 

Audi A6 e-tron, çift motorlu güç aktarma seçenekleri de dahil olmak üzere KKD mimarisini Audi Q6 e-tron ve Porsche Macan ile paylaşacak. Konseptte, elektrik motorları, zemine monte edilmiş 100 kWh pilden sağlanan enerji ile birlikte 470 hp (350 kW / 476 PS) güç çıkışı ve 800 Nm tork üretiyor. Bu performans açısından oldukça umut verici görünüyor ancak üretim versiyonunun güç çıkışları ve pil kapasiteleri açısından daha fazla seçenek sunmasını bekliyoruz. Audi'nin station wagon gövde stiline sahip tamamen elektrikli bir RS6 halefi planladığı da söyleniyor ancak henüz hiçbir şey doğrulanmadı.



Audi A6 e-tron'un rakipleri arasında Mercedes-Benz EQE ve yakında çıkacak olan BMW i5 yer alıyor. Audi, Mercedes-Benz'in EQE ve E-Serisi ile yaptığına benzer şekilde, elektrikli sedanı birkaç yıllığına normal Audi A6'nın yanında satmaya karar verdi ve yanmalı motor ile çalışan alternatif bu yıl makyajlanacak.

Son Güncelleme : 16 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo