Volkswagen Grubu'nun Elektriklileri Yok Satıyor

Ototeknikveri     21 Mart 2022 12:45

Volkswagen Grubu, elektrikli araçlarına olan güçlü bir talep olduğunu, bazı araçlar için 2022 üretiminin tamamını şimdiden sattığını söyledi.

Volkswagen Grubu'nun Elektriklileri Yok Satıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın elektrikli araçlarının başarısı, neredeyse tüm elektrikli otomobiller için uzun bekleme süreleri olduğu anlamına gelirken, bazı araçların alıcılarının yeni üretim kotaları mevcut olmadan önce 2023'e kadar beklemesi gerekecek.



Modellerin başarısı, alıcılar için belki can sıkıcı olsa da, otomobil üreticisi için iyi bir haber. VW Grubu'nun finanstan sorumlu başkanı Arno Antlitz Bloomberg'e verdiği demeçte, pille çalışan araçlara yönelik artan talebin, içten yanmalı araçlarla fiyat paritesine ulaşmaya yaklaştıkları anlamına geldiğini söyledi.



Antlitz, "Daha iyi ölçek görüyoruz, daha iyi marjlar görüyoruz, yüksek müşteri talebi görüyoruz. Başlangıçta yanmalı motor ve pilli elektrikli araçların paritesini görmenin iki ila üç yıl süreceğini düşündük.” dedi.



Elektrikli ve plug-in hibrit araçların satışları, geçen yıl yüzde 80'den fazla artışla Volkswagen Grubu'nun birçok markası genelinde yaklaşık 762.000 adede yükseldi. Otomobil üreticisi, daha fazla elektrikli araç tanıtmak için büyük bir çabanın ortasında. Volkswagen markası retro ID Buzz modelini yeni ortaya çıkarırken, grup ise, geleceğe olumlu baktığı için şimdiden yeni nesil bir elektrikli otomobil platformu geliştiriyor.



Bununla birlikte, tüm otomobil üreticileri şu veya bu türden tedarik kısıtlamalarıyla mücadele ettiğinden, şirket daha fazla üretim zorluğuyla karşı karşıya. Özellikle Volkswagen, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan aksamalardan etkilendi.

Son Güncelleme : 21 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo