Smart #1, 7 Nisan'da Beklenen Lansmanından Önce Avrupa'da Görüntülendi

Ototeknikveri     21 Mart 2022 01:04

Birkaç çalkantılı yılın ardından Smart, “markasını, ürünlerini ve iş modelini yenilemeye” hazırlanıyor.

Smart #1, 7 Nisan'da Beklenen Lansmanından Önce Avrupa'da Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu atılım, geçen yılki Münih Motor Show'da bir konsept tarafından önizlenen tamamen yeni #1 crossover tarafından yönetilecek.



7 Nisan'da piyasaya sürüleceği söylenen üretim modeli, büyük ölçüde kamuflajlanmış ancak konsepte sadık kalıyor. Bu sefer görülecek pek bir şey olmasa da, önceki tanıtımlar #1 modelinin bir X şekli oluşturmak için bir ışık çubuğuyla birleşen, entegre gündüz sürüş farlarına sahip geriye dönük farlarla geleceğini ortaya koydu. Modelde ayrıca hava perdeleri ve aktif bir panjurlu ızgara bulunuyor.



“Sensual Product” tasarım felsefesi, crossover'ın 0,29'luk bir sürtünme katsayısına sahip olmasını sağlıyor ve buna, buz kırma işlevine sahip gömme montajlı kapı kolları yardımcı oluyor. Smart, ikincisi hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak crossover ince bir buz tabakasıyla kaplandığında bile kapı kollarının normal şekilde çalışacağını kaydetti.



Diğer dikkat çekici özellikler arasında kıvrımlı karoser ve kalın C sütunuyla birleşen belirgin akıcı tavan yer alıyor. Yeni #1 ayrıca ince bir şeritle bağlanan bir arka şarj bağlantı noktasına ve arka lambalara sahip.



Casus fotoğrafçılar içeriye bakmamış olsa da, önceki patent görselleri modelin akıcı bir gösterge panosuna ve oval şekilli hava girişlerine sahip olacağını göstermişti. Bunlara, yüzer bir orta konsol ve "yüksek segmentlerdeki araçlarla aynı düzeyde diz ve dirsek mesafesi" sunan beş koltuk eşlik edecek.



Smart, spesifikasyonlar konusunda çekingen davrandı, ancak daha önce #1 modelinin "en yüksek düzeyde dinamik yol tutuşu ve pasif güvenlik" sunan amaca yönelik inşa edilmiş bir BEV mimarisine sahip olacağını söylemişti. "Son derece yenilikçi sürücü destek sistemleri" ve hızlı şarj teknolojisi de bekleyebiliriz.



Daha yakın zamanlarda şirket, #1'in optimum pil sıcaklığını koruyan gelişmiş bir pil sıcaklık kontrol sistemine sahip olacağını söyledi. Araç sahipleri ayrıca, pili otomatik olarak önceden ısıtmak ve optimize edilmiş şarjın yanı sıra çıkış verimliliği sağlamak için sürüş programlarını önceden ayarlayabilecekler.

Son Güncelleme : 21 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo