Elektrikli BMW iX1'den Yeni Teaser

Ototeknikveri     21 Mart 2022 02:06

BMW, yeni nesil X1'in tam elektrikli versiyonu olan iX1'in, plug-in hibrit olarak da mevcut olacak yanmalı motor ile çalışan modelin çıkışından kısa bir süre sonra yıl sonuna kadar geleceğini onayladı. Otomobil üreticisi, ön ucunun tasarımını ortaya koyan crossover'ın ilk tanıtımını yayınladı.

Elektrikli BMW iX1'den Yeni Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

iX1'in ana hatları, makyajlı iX3'e benzer şekilde köşeli LED grafiklere sahip agresif farlar, bağlantılı böbrek biçimli iki bölüme sahip büyük bir ızgara ve mavi ile vurgulanan dikey tampon girişlerini gösteriyor. Bu aynı zamanda, gövde panellerinin çoğunu iX1 ile paylaşması beklenen yanmalı motor ile çalışan BMW X1'in ön ve arka tamponlarındaki EV'ye özgü özellikler hariç, bir önizleme.



BMW Yıllık Konferansı'nda konuşan BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, iX1'in 2022'nin sonunda geleceğini söyledi. Yönetici, X1 / iX1'in amiral gemisi XM ile birlikte en son bağlantı teknolojisini devralacağını açıkladı ve 3-Serisi ile X7 için yaklaşan makyajları hatırlattı.



Gerçekten de, daha önce casus fotoğraflarından gördüğümüz gibi, X1 / iX1, mekanik olarak ilgili olduğu 2-Serisi Active Tourer ile Kavisli Ekranı ve İşletim Sistemi 8'i paylaşan bir dijital gösterge panosuna sahip olacak. BMW, iX1'i "geniş ancak kompakt" olarak tanımlıyor ve mevcut X1'e kıyasla artan kabin alanı hakkındaki söylentileri doğruluyor.



Tamamen elektrikli aktarma organının güç çıkışını bilmesek de BMW iX1'in beşinci nesil eDrive teknolojisiyle donatılacağı doğrulandı. WLTP standartlarında 412 - 438 km olması beklenen elektrikli menzil için tahmin değerlerini de görebiliriz.



Bavyeralı otomobil üreticisi, daha büyük X3 ve iX3 ile aynı stratejiyi izleyerek "yüksek hacimli premium kompakt segmentte" yer alan giriş seviyesi SUV'si için çeşitli güç aktarma organları türleri sunacak. Böylece, X1'in üçüncü nesli, BMW ve MINI'nin Countryman dahil tüm kompakt modellerinde kullanılacak güncellenmiş UKL/FAAR platformunun esnekliği sayesinde benzinli, dizel, plug-in hybrid ve tamamen elektrikli güç aktarma organları ile sunulacak. Ayrıca X1'in dörtlü egzoz boruları, daha güçlü frenler ve daha büyük çaplı tekerlekler ile görüntülenen daha performanslı bir versiyon ile – muhtemelen M35i olarak adlandırılacak – geleceği söylentileri de var.



BMW, 2022'de mevcut segmentlerin yüzde 90'ını kapsayan 15 tam elektrikli modelle yelpazesini genişletmeye hazırlanıyor. Bir sonraki adım, bu on yılın ortasında gelecek olan Neue Klasse EV'ye özel platform olacak.

Son Güncelleme : 21 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo