Yeni Çalışmaya Göre Geleneksel Arabalar Elektrikli Arabalardan Daha Güvenilir

Ototeknikveri     21 Mart 2022 08:27

Elektrikli arabaların her zaman benzinli veya dizel motorlu araçlardan daha güvenilir olduğu düşünülmüştür; sonuçta, EV'ler daha az hareketli parçaya ve taşımak için daha az uçucu sıvıya sahip. Bununla birlikte, yeni bir çalışma, elektrikli otomobillerin yanmalı motorlu araçlardan daha güvenilir olmayabileceğini gösteriyor.

Yeni Çalışmaya Göre Geleneksel Arabalar Elektrikli Arabalardan Daha Güvenilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mail Online tarafından bildirildiği üzere Birleşik Krallık tüketici grubu "Which?" tarafından yapılan yeni bir anket, geleneksel benzinli veya dizel motorlu araç sahiplerinin, elektrikli araç sahiplerine göre ilk dört yıl içinde daha az sorun bildirdiğini ortaya koyuyor.



"Which?" 2184'ü elektrikli araç olmak üzere, kullandıkları araçlar hakkında 48.000 kişiyle anket yaptı. Elektrikli araç sahiplerinin yüzde otuz dokuzu, benzinli araç sahiplerinin yalnızca yüzde 19'u ve dizel araç sahiplerinin yüzde 29'u ile karşılaştırıldığında, ilk dört yıl içinde bir sorun bildirdi.


Elektrikli arabalar yalnızca daha az güvenilir olma eğiliminde olmakla kalmıyor, sorunu onarma gereksinimi genellikle onları geleneksel bir yanmalı motorlu arabadan daha uzun süre yoldan uzaklaştırıyor. En yaygın sorunlar, benzinli otomobiller için üç günlük ve dizeller için dört günlük bir onarımla karşılaştırıldığında, onarımı beş gün kadar süren yazılımda meydana geliyor.



Tüm elektrikli araç markaları arasında en az güvenilir olanı Tesla'ydı, araç sahiplerinin yüzde 39'u 4 yıllık mülkiyet içinde en az bir arıza kaydetti ve sorunların yüzde 5'i arıza veya başlatma hatalarını içeriyordu.



Ölçeğin diğer ucunda e-Niro ile Kia vardı; araç sahiplerinin yalnızca yüzde 6'sı bir arıza bildirdi ve araç sahiplerinin yalnızca yüzde 1'i arıza veya başlatma hatası bildirdi.



"Which?" editörü Lisa Barber "Sürücülerin daha çevre dostu arabalara geçme konusunda istekli olduklarını biliyoruz, ancak kaliteli bir ürün almaları hayati önem taşıyor. Özellikle EV'lerde, araştırmamız yüksek fiyat etiketinin güvenilir bir araç anlamına gelmediğini gösteriyor, bu nedenle sürücüleri her zaman hangi arabalara ve markalara güvenebileceklerini görmek için böylesine önemli bir satın alma işleminden önce araştırma yapmaya teşvik ediyoruz." diye konuştu.



Tabii ki, elektrikli otomobiller otomotiv dünyasında hala oldukça yeni bir ürün, ancak teknoloji daha da geliştikçe muhtemelen artan güvenilirlik göreceğiz.

Son Güncelleme : 21 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo