Li Auto L9, Lüks Özelliklerle Gelen Çinli Bir Hibrit

Ototeknikveri     22 Mart 2022 01:16

Çinli marka Li Auto (eski adıyla Li Xiang), yüksek teknoloji özelliklerine sahip büyük bir SUV amiral gemisi ve Nisan ayında Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak bir plug-in hibrit olan L9 ile ilgili ilk fotoğrafları ve bilgileri yayınladı.

Li Auto L9, Lüks Özelliklerle Gelen Çinli Bir Hibrit
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Li Auto L9, 5.200 mm uzunluğunda, 1.998 mm genişliğinde ve 1.800 mm yüksekliğinde, aks mesafesi ise 3.105 mm. Bu boyutlar BMW X7 ile neredeyse aynı ve otomobil üreticisinin 2019'da piyasaya çıkan diğer modeli Li Xiang One'dan daha büyük.



Li Auto L9 (yukarıda), Çinli otomobil üreticisinin One adlı ilk üretim modeline çok benziyor (aşağıda)



Stil One'a çok benziyor ancak tasarım dili, aynı hizada kapı kolları, her iki uçta daha ince tam genişlikte LED'ler, daha temiz bir stile sahip yeniden tasarlanmış tamponlar ve L9'u bir elektrikli otomobil gibi gösteren bir ızgaranın olmaması ile evrimleşmiş. Ayrıca ADAS için tavana monte bir sensör ve daha büyük bir arka spoyler bulunurken, uyarlanabilir havalı süspansiyon Weybach'tan geliyor.



Altı koltuklu kabinin içinde, ikisi ön panelde ve biri arka yolcular için tavana monte edilmiş bir ünite olmak üzere üç adet 15,7 inç dokunmatik ekran bulunuyor.

Dijital gösterge paneli, direksiyon simidine entegre edilmiş ve onun üzerinde büyük bir baş üstü ekranı bulunuyor. Altı koltuğun hepsinde ısıtma ve masaj işlevleri var ve araç çift açılır tavan, ortam aydınlatması, buzdolabı ve etkileyici bir ses sistemi ile donatılmış.

Ses sistemi, Dolby Atmos 4D teknolojisine ve dört üst hoparlör ve üç subwoofer dahil 21 hoparlöre sahip 2160W olarak derecelendirilmiş.



Li Auto L9, çatıya monte edilmiş LiDAR, bir gerinim ölçer sensörü, beş milimetre dalga radarı, on iki ultrasonik radar ve on iki kamera dahil çevreyi tarayan bir dizi sensör sayesinde Seviye 4 otonom sürüş yeteneğine sahip.



Plug-in hibrit güç aktarma organı, menzil genişletici olarak çalışan turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motordan ve tekerleklere güç sağlayan Great Wall Motors kaynaklı elektrik motorlarından oluşuyor. Toplam güç çıkışı 408 hp ve 600 Nm tork olup, 0-100 km/sa hıza 6 saniyenin altında bir sürede çıkılabiliyor. Bir PHEV olmasına rağmen, Li Xiang L9, daha iyimser CLTC standartları altında ölçülse de, 200 km'lik etkileyici bir elektrik menzili sunan 44,5 kWh büyük bir pil ile donatılmış. Tam şarjlı bir pil ve bir depo dolusu benzinle toplam menzil 1.200 km, bu da Avrupa veya Kuzey Amerika'da bulunan tüm PHEV'lerden çok daha üstün.



Li Auto L9, Çin'de 450.000 – 500.000 ¥ (70.740 – 78.600 $) arasında bir fiyat aralığında satışa sunulacak ve bu da onu Li Auto One'ın 338.000 ¥ (53.167 $) taban fiyatından daha pahalı hale getiriyor. Pekin merkezli şirketin gelecekte SUV ihraç etmeyi planlayıp planlamadığını bilmiyoruz, ancak bu model, Çinli otomobil üreticilerinin tasarım, kalite ve teknoloji açısından ne kadar ilerlediğinin açık bir işareti.

Son Güncelleme : 22 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo