1959 Taylor-Dunn Trident EV'yi Hemen Şimdi Satın Alabilecekken Neden 2024 Tesla Roadster'ı Bekleyelim?

Ototeknikveri     22 Mart 2022 01:54

Mevcut elektrikli otomobil patlaması, bugünlerde elektrikli bir araba satın almanın zor olmadığı anlamına geliyor. Elbette eğer Cabrio istemiyorsanız. Otomobil üreticileri elektrikli sedanları, hatchback'leri ve crossover'ları yollara çıkarmaya odaklanmış olsa da, roadster'lar en azından şimdilik büyük ölçüde karışımın dışında kalmış gibi görünüyor.

1959 Taylor-Dunn Trident EV'yi Hemen Şimdi Satın Alabilecekken Neden 2024 Tesla Roadster'ı Bekleyelim?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, çok gecikmeli Tesla Roadster'ı almak için 2023'e kadar beklemeye dayanamıyorsanız, bir çözümümüz var. Adı Taylor-Dunn Trident, çevreci kimliğini yansıtmak için alımlı bir yeşile boyanmış, tıpkı Elon Musk'ın Roadster'ı gibi tam bir elektrikli otomobil ve Tesla boyunduruğundan bile daha garip bir direksiyonla geliyor. Bu araç önümüzdeki günlerde Mecum müzayedeleri aracılığıyla mevcut olacak. Ancak yaklaşık 42 km/sa azami hız ile performans söz konusu olduğunda Tesla ile aynı ligde değil.



Evet, Tesla'nın Roadster'ı 2023'e ertelenmiş olabilir, ancak Trident o kadar yavaş ki, bugün yola çıksanız gideceğiniz yere Tesla Roadster yine de sizden önce varmış olabilir.



Mecum'un açık artırma listesi, yedi yeni (ancak eski moda kurşun-asit) pilin, Trident'e tam şarjla 80 km menzil sağladığını iddia ediyor. Bu, modern standartlara göre harika olmayabilir, ancak potansiyel olarak kullanılmış bir Nissan Leaf'den alacağınızdan daha fazlası. Listede ayrıca otomobilin var olduğu bilinen 51 Trident'ten biri olduğu, tamamen yasal bir California plakalı araç olduğu ve 2020'de tam bir restorasyondan geçtiği belirtiliyor.



Taylor-Dunn'ın modern makinelerini havaalanlarında ve depolarda görmüş olabilirsiniz, ancak şu anda Polaris grubunun bir parçası olan marka, 1940'ların sonlarında RD Taylor Sr. adlı bir tavuk çiftçisinin, tavuk yemini taşımak için küçük bir elektrikli araba yapmasıyla başladı. Diğer çiftlik sahiplerinden de talep aldıktan sonra, bu çiftçi arkadaşları ve komşuları için de birkaç tane inşa etmeye karar verdi ve daha sonra damadı Fred Dunn da işe katıldı. Ancak Trident, ticari pazarı hedeflemek yerine 1959'da tamamen yola çıkması yasal olan, pille çalışan bir "alışveriş arabası" olarak ortaya çıktı.



Bu üç tekerlekli elektrikli araç, 24-26 Mart tarihlerinde Mecum'un East Moline ticari araç satışında alıcısıyla buluşmaya hazırlanıyor. Ön satış tahmini yok, ancak eve götürmek için ne kadar ödemeniz gerekebileceği hakkında size bir fikir vermek için belirtelim, 2021'deki bir açık artırmada aynı araç 19.800 dolara satılmıştı. Bu da bir Tesla Roadster'ın fiyatının kabaca onda biri kadar.

Son Güncelleme : 22 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo