2023 Ferrari Purosangue SUV'den İlk Teaser

Ototeknikveri     24 Mart 2022 12:24

Ferrari, şimdiye kadarki ilk SUV'si olan yaklaşmakta olan Purosangue'nin ilk resmi teaser'ını yayınladı ve bu yılın ilerleyen zamanlarındaki prömiyerini onayladı.

2023 Ferrari Purosangue SUV'den İlk Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gölgeli teaser bize ön yüzün tasarımı hakkında iyi bir fikir veriyor ve birkaç hafta önce sızdırılan fotoğrafların gerçekliğini doğruluyor. Purosangue, yerden yüksekliği, ön tampondaki büyük hava girişleri, LED farları birbirine bağlayan ince bir şerit ve oldukça ızgarasız görünümü ile resmi olarak Ferrari serisindeki en uzun model. Bu şerit, SF90 supercar'dan ilham alıyor, burunla karışıyor ve şişkin ön çamurlukların çizgilerini takip ediyor.



Daha önce sızdırılan fotoğraflar, aracın tasarımının daha da fazlasını ortaya çıkardı. Profil, tekerlek davlumbazları ve yan marşpiyelerde siyah kaplama, beş kollu jantlar, yontulmuş bir karakter çizgisi ve aerodinamik bir tavan çizgisi ile birlikte geliyor. Arka kısım, entegre havalandırmalara sahip 296 GTB'den ilham alan arka lambalar ve difüzör / koruma plakası alanında dörtlü egzoz boruları ile agresif bir tarza sahip.



Ferrari, Purosangue'nin güç aktarma organı özellikleri hakkında bize herhangi bir ipucu vermedi, ancak internette dolaşan söylentiler ve Ferrari'nin serisinde zaten mevcut olan motor seçenekleri, bize ne bekleyeceğimiz konusunda kabaca bir fikir veriyor.



En makul çözüm, çift turbo 2.9 litrelik V6 ve 819 hp (611 kW / 830 PS) toplam çıkış için elektrik motoru içeren 296 GTB'den hibrit güç aktarma organı olacak. Başka bir seçenek de SF90 Stradale amiral gemisinden 1.000 hp (1.014 PS / 746 kW) üreten hibrit çift turbo V8 olabilir, ancak bu muhtemelen bir SUV için çok fazla. Purosangue için her iki hibrit seçenek de elektrik destekli veya elektriksiz olarak önemsiz görülebilirken, bir dereceye kadar dört tekerlekten çekiş kabiliyeti verilmeli. Son olarak, 812 Superfast / Competizione'den doğal emişli 6.5 litrelik V12'ye sahip ve 819 hp'ye (610 kW / 830 PS) çıkabilen bir amiral gemisi versiyonu hakkında konuşuluyor.



Ferrari teaser kampanyasını başlattığından, ilk çıkışına yaklaştıkça Lamborghini Urus ve Aston Martin DBX707 rakibi hakkında daha fazla şey öğreneceğiz. Purosangue'nin üretimi, 2023'te beklenen ilk teslimatlarla, online lansmanın hemen ardından 2022'de başlayacak.

Son Güncelleme : 24 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo