Honda, e:Ny1 Prototipi İle Yeni Elektrikli SUV'sini Önizledi

Ototeknikveri     24 Mart 2022 05:14

Honda bugün, yakın gelecekte Avrupa pazarına sunmayı planladığı biri elektrikli diğeri hibrit olmak üzere iki yeni crossover'ı açıkladı ve gelecek nesil CR-V için elektrikli versiyonları onayladı.

Honda, e:Ny1 Prototipi İle Yeni Elektrikli SUV'sini Önizledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli crossover ikisi arasında daha küçük olacak ve tasarımı bize Avrupa HR-V'yi güçlü bir şekilde hatırlatıyor. Hyundai Kona Electric'e rakip konsept e:Ny1 Prototype olarak adlandırılıyor ve Honda e'nin platformunun uzatılmış bir versiyonunda kullanıldığına inanılıyor.

 

Honda Avrupa Başkanı Katsuhisa Okuda bir sunum sırasında, "2023'te piyasaya çıkacak olan bu yeni B segmenti SUV EV, Honda'nın gelecekteki ürün yelpazesinin merkezinde olacak. Honda'nın bildiği benzersiz dinamikler, teknoloji ve tasarımın karışımını sunan bu araba, ilk EV'lerini arayan aileler için harika bir seçenek sunacak." dedi.



e:Ny1 Concept için herhangi bir teknik özellik açıklanmadı, ancak bu, Çin'den e:NS1 ve e:NP1 konseptleriyle ilgili olabilir ve bu konsept, yerel testlere göre 500 km'ye kadar menzile sahip 68,8 kWh pil içeriyor.



Honda'nın bugün takdim ettiği hibrit crossover'ın bu arada bir adı yok. Ama ne olduğunu zaten biliyoruz. Resimdeki SUV size bir şeyi hatırlatıyorsa, bunun nedeni Honda'nın Kuzey Amerika'nın 2023 HR-V'sini önizlemek için kullandığı aynı araç olması ve önümüzdeki ayki New York Otomobil Fuarı gibi erken bir tarihte ortaya çıkacak olması. Honda halihazırda Avrupa pazarına özel bir HR-V sunuyor.



Adı açıklanmayan model ile, Honda'nın Avrupa serisine iki benzer boyutlu modeli nasıl sığdıracağını yakında göreceğiz.



Honda Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Gardiner, Auto Express'e yaptığı açıklamada, "2023'te Honda, tamamen yeni bir C segmenti SUV'nin piyasaya sürülmesiyle e:HEV tam hibrit teknolojimizin kullanılabilirliğini daha da genişletecek. Honda'nın mevcut HR-V ve CR-V'si ve tamamen yeni e:NY1'in yanında yer alan bu otomobil, sportif, dinamik ve tam hibrit bir seçenek arayan müşteriler için çekici bir seçenek sunacak." diye konuştu.



Yeni nesil 2023 CR-V'ye gelince, Avrupa'da ilk kez hem tam hibrit hem de tak-çalıştır hibrit motor seçenekleriyle sunulacak ve satışların 2023'te başlaması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 24 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo