Volkswagen, İspanya'yı Elektrikli Otomobil Merkezine Dönüştürecek

Ototeknikveri     24 Mart 2022 06:02

Volkswagen, elektrikli ve bağlantılı araç üretim projelerine yatırım yaparak ülke ekonomisini dönüştürmeyi hedefleyen İspanya'nın Elektrikli Araç PERTE programına başvuracağını duyurdu.

Volkswagen, İspanya'yı Elektrikli Otomobil Merkezine Dönüştürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol Seat ve Cupra markalarının sahibi Volkswagen Grubu, planının bir Avrupa elektrikli araç merkezi oluşturarak, pil hücresi üretimini artırarak ve sürdürülebilir bir "E-ekosistem" yaratarak ülkeyi elektriklendirmek olduğunu söyledi. Firma plana "Geleceğin Hızlı İlerleme" programı adını veriyor ve VW ile dış tedarikçiler arasında toplam 7 milyar Euro'dan fazla (mevcut döviz kurlarında 7,7 milyar dolar) yatırım yapılacak.



Volkswagen Teknoloji Yöneticisi Thomas Schmall "Bu proje son derece önemli - Volkswagen için, İspanya için ve tüm Avrupa için. İspanya'yı elektriklendirmek bizim tutkumuz ve Martorell ve Pamplona fabrikalarımızın elektrifikasyonu ve pil değer zincirinin Valencia'da yerelleştirilmesi için dış tedarikçilerle birlikte yedi milyar avrodan fazla yatırım yapmaya hazırız” dedi.



İspanya hükümeti planı onaylarsa VW, Valencia'da yılda 40 GWh üretimle bir pil tesisi kuracağını söyledi. Tesis, otomobil üreticisinin yaklaşan birleşik hücresini üretecek, yenilenebilir enerji ile tedarik edilecek ve yenilenebilir pil üretimine olanak sağlayacak.



3.000 kişi tarafından işletilecek tesisi Volkswagen 2026 yılına kadar açmak istiyor. Ancak firma bunu yapmak için yıl sonuna kadar inşaata başlaması gerektiğini ve bunun İspanyol hükümetinin PERTE sunumunu onaylamasına ve sonuçlandırmasına bağlı olacağını söylüyor.



Schmall, "Yeni elektrik dünyasında rekabet edebilmek için şimdi İspanyol otomobil üretimimizde verimliliği artırmamız gerekiyor. Pil geliştirme ve üretim de dahil olmak üzere birçok çalışanımızı yeni görevler için kalifiye etmemiz gerekiyor. Bu, herkes için çok fazla esneklik ve olası bir iş değişikliği gerektiriyor.” dedi.



Yönetici ayrıca, hükümetin desteğini alırsa, planın ülkedeki istihdam üzerinde olumlu bir etkisi olacağını da sözlerine ekledi. İspanya, Avrupa'nın en büyük ikinci araç üreticisi ve PERTE için sağlanan fonlar yakın zamanda Avrupa Birliği tarafından onaylandı.



İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto Aralık ayında yaptığı açıklamada, PERTE "elektrikli ve bağlantılı araçların üretimini ülke genelinde otomotiv endüstrisini güçlendiren bir sürüş projesine dönüştürmek için tarihi bir fırsat. Geleceğin mobilitesine, daha sürdürülebilir, dijital, bağlantılı ve güvenli olacak bir mobiliteye yatırım yapacak endüstriyel kapasitelere ve şirketlerin liderliğine sahibiz." diye konuştu.



Toplamda, Volkswagen, Avrupa'da yıllık toplam 240 GWh kapasiteye sahip altı Gigafactory kurmayı planlıyor.

 

Son Güncelleme : 24 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo