Audi, Ukrayna'daki Savaş Nedeniyle Nisan Ayına Kadar Çeşitli Modellerin Üretimini Durdurdu

Ototeknikveri     24 Mart 2022 07:12

Audi, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle bir dizi modelin üretimini durdurdu.

Audi, Ukrayna'daki Savaş Nedeniyle Nisan Ayına Kadar Çeşitli Modellerin Üretimini Durdurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automobilwoche tarafından görüntülenen, bayilere gönderilen bir mektupta Audi, "bazı yerlerde günler veya haftalarca üretimi durduracağını" açıkladı. Etkilendiği düşünülen modeller arasında Q4 e-tron, A4, A5, A6, A7, TT, Q7 ve Q8 yer alıyor. Audi, bayilerin bu modellerin “önemli ölçüde daha uzun teslimat süreleri” için hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyardı.



Audi'nin Nisan ayının ilk ve ikinci haftalarında A4, A5, A6 ve A7 üretimine devam edeceği anlaşılırken, TT, Q8 ve Q4 e-tron modellerinin üretimine Nisan ortasında sadece düşük hacimlerde yeniden başlanması bekleniyor.



Automobilwoche, A1, A3, Q2 e-tron, Q5 ve A8'in savaştan yalnızca küçük bir ölçüde etkilendiğini ekliyor.



Audi'nin en büyük engeli, Ukrayna'dan temin ettiği kablo demeti sıkıntısı. Bazı tedarikçilerdeki üretimin, savaşın başlamasından bu yana tamamen çöktüğü, diğer bölgelerdeki üretimin ise ciddi şekilde kısıtlandığı düşünülüyor.



Audi'nin yaşadığı zorluklara ilişkin haberler, Renault'nun Autoframos üretim tesisindeki endüstriyel faaliyetlerini durduracağını açıklamasından hemen sonra geldi. Renault, Rusya'nın en büyük araç üreticisi AutoVAZ'ın sahibi olan Lada Auto Holding'in yüzde 67,61 çoğunluk hissesine sahip olduğu için Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana sert eleştirilere maruz kaldı. Bu hisse sayesinde Renault, Rusya'nın yeni otomobil pazarının yüzde 30'unu oluşturuyor ve ülkede 45.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Son Güncelleme : 24 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo