Volkswagen, Kablo Demeti Eksikliği Nedeniyle ID.5'in Lansmanını Erteledi

Ototeknikveri     27 Mart 2022 02:42

Volkswagen, yaklaşmakta olan elektrikli crossover ID.5'in lansmanını erteleyecek. Kablo demetleriyle ilgili tedarik zinciri kesintileri nedeniyle açılış, bir ay ileriye alınacak.

Volkswagen, Kablo Demeti Eksikliği Nedeniyle ID.5'in Lansmanını Erteledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir VW sözcüsü, Alman Automobilewoche'ye, lansmanın Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşeceğini, çünkü bayilere gönderilmesi gereken sergi modellerini inşa etmek için yeterli kablo demetine sahip olmadıklarını söyledi. Yine de, firma yeni lansmanı planladığı 6 Mayıs tarihine kadar bayi ağı için yeterli sergi modeli yapabileceğine inanıyor.



ID.5, tedarik zinciri darboğazları nedeniyle üretimi duraklatmak zorunda kalan Volkswagen'in Almanya, Zwickau'daki fabrikasında üretildi. Otomobil üreticisi, çoğu Ukrayna'da üretilen kablo demeti sıkıntısına karşı özellikle savunmasız durumda.



Ülkedeki bazı tesisler hala çalışıyor olsa da, Rus işgali kablo demetlerinin ve diğer parçaların üretiminin azalmasına neden oldu. Bu, Porsche ve Audi gibi otomobil üreticilerinin de belirli fabrikalarda üretimi durdurmasına neden oldu. Zwickau'daki üretimin önümüzdeki hafta yeniden başlaması bekleniyor.



ID.5, ID.4'ü temel alıyor ancak eğimli bir tavan çizgisine sahip, bu da, giderek daha fazla revaçta olan coupe tarzı SUV'ların saflarına katıldığı anlamına geliyor. ID.5 GTX, ön aksa 108 hp (109 PS/80 kW) güç çıkışı ve 162 Nm tork, arka aksa 201 hp (204 PS/150 kW) güç çıkışı ve 310 Nm tork sağlayan çift motorlu, dört tekerlekten çekişli kuruluma sahip. Bunlar 30 saniyeye kadar toplam 295 hp (299 PS/220 kW) maksimum çıkış için birleşiyorlar.



ID.5 için Avrupa fiyatlandırmasının Nisan ayındaki lansmanında açıklanması bekleniyordu. Volkswagen'in modeli Kuzey Amerika'da tanıtma planı yok.

Son Güncelleme : 27 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo