Ford, V8'i Koruyabilecek Hidrojenle Çalışan Motorun Patentini Aldı

Ototeknikveri     29 Mart 2022 02:26

Elektrifikasyon yarışı, birçok otomobil üreticisinin hızla elektrikli otomobiller üretmesine neden oldu ve hidrojen gibi diğer “yeşil” seçenekleri ortada bıraktı. Ancak, hidrojen de yavaş yavaş elektriğin popülerliğine yetişiyor olabilir.

Ford, V8'i Koruyabilecek Hidrojenle Çalışan Motorun Patentini Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak Muscle Cars and Trucks tarafından keşfedilen belgelere göre Ford, yakıt olarak hidrojen ile meydana gelebilecek patlama öncesi sorunları azaltabilecek turboşarjlı doğrudan enjeksiyonlu hidrojen yanmalı bir motor tasarımının patentini aldı.



Ford'un patenti, bitmiş bir motordan ziyade, optimum verimlilik için doğru zamanda hava ve yakıt karışımını nasıl yapmayı planladığını gösteriyor.



Basitçe söylemek gerekirse, hidrojen patlamayı sever, bu nedenle ne zaman patladığını kontrol etmek çok önemlidir. Motor doğru hava-yakıt karışımını almıyorsa, yakıt erken patlayabilir ve bu da motor vuruntusuna, güç kaybına ve olası hasara neden olabilir.



Ford'un tasarımı, yakıt için doğrudan enjeksiyon ve havayı kontrol etmek için tamamen değişken bir egzoz gazı devridaimi (EGR) kullanarak havayı ve yakıtı ayrı ayrı kontrol eder. Değişken valf zamanlaması, hava ve yakıtın yanma odasına girmesi için uygun zamanın kontrol edilmesine de yardımcı olur.



Sistem, yanma sıcaklığını azaltmak için daha fazla tork gerektiğinde EGR akışını artırabilir, bu nedenle erken patlamaları azaltır. Daha az tork gerektiğinde, EGR akışı azaltılarak yakıt miktarı da azaltılır.



Ford'un patenti yalnızca bir silindiri gösterse de, teknolojiyi birden fazla silindire sahip olacak şekilde ölçeklendirmeyi umduğu düşünülüyor. Şanslıysak, markanın Mustang gibi spor arabaların ömrünü yıllarca uzatacak hidrojenle çalışan bir V8 görebiliriz.



Elektrifikasyon, birçok spor otomobil tutkunu için yolun sonunu ifade ediyor, ancak Toyota ve Ford gibi üreticiler hidrojen yanmalı güçte öncülük edebilirlerse, otomobil tutkunları, geleneksel içten yanmalı motorun ses ve güç dağıtımının keyfine hala yenilenebilir enerji ile de ulaşabilirler.

Son Güncelleme : 29 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo