Lucid'in DreamDrive Sürücü Yardım Sistemi Yeni Özellikler Alacak

Ototeknikveri     30 Mart 2022 12:44

Lucid, DreamDrive Pro gelişmiş sürücü yardım sisteminin zaman içinde gelişmeye ve yeni özellikler eklemeye devam edeceğini açıkladı.

Lucid'in DreamDrive Sürücü Yardım Sistemi Yeni Özellikler Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobil üreticisinin yarı otonom teknolojilerden oluşan donanım ve yazılım paketi, Nvidia Drive platformunda çalışıyor ve Nvidia'nın gelişmiş Drive Hyperion teknolojisini kullanıyor. Lucid, Nvidia'nın yazılım koleksiyonunun düzenli kablosuz yazılım güncellemelerine izin vereceğini belirtiyor.



Lucid'in amiral gemisi DreamDrive Pro sisteminde 14 kamera, 1 lidar, 5 radar ve 12 ultrasonik üniteden oluşan en az 32 sensör bulunuyor. Otomobil üreticisi, tescilli “Ethernet Ring” in ayrıca frenleme, direksiyon ve çeşitli anahtar sensörler gibi önemli sistemler için yüksek derecede yedeklilik sağladığını belirtiyor.



Lucid'in dijitalden sorumlu başkan yardımcısı Michael Bell, "NVIDIA'nın yazılım tanımlı bilgi işlem mimarisinin ve DRIVE OS'nin kusursuz entegrasyonu, Lucid'in DreamDrive'ın gelecekte yapabileceklerini daha da geliştirmesi için güçlü bir temel sağlıyor, bunların tümü kablosuz olarak araçlara iletilebilir. Bu, DreamDrive Pro deneyiminin her yönüne fayda sağlayabilir." diye konuştu.



Nvidia'nın otomotivden sorumlu başkan yardımcısı Rishi Dhall ise, "Lucid ve NVIDIA, son derece programlanabilir, akıllı araçlar oluşturmak için yakın bir şekilde çalışıyor. Lucid, NVIDIA DRIVE üzerinde geliştirerek, her yazılım güncellemesiyle daha iyi ve daha yetenekli hale gelmeye devam eden bir müşteri deneyimi ile geleceğe hazır güvenli elektrikli araçlar sunabilir.” diye ekledi.



Şubat ayında Lucid, amiral gemisi DreamDrive Pro sisteminin ABD'de 9,000 dolara mal olacağını, ilave adaptif seyir kontrolü, otomatik acil fren, şeritten ayrılma koruması, ön ve arka çapraz trafik koruması, trafik ışıkları tanıma sistemi ve trafik durma uyarısı ile geleceğini duyurdu.

Son Güncelleme : 30 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo