DS ve Opel/Vauxhall'dan Elektrikli Amiral Gemileri İtalya'da Üretilecek

Ototeknikveri     30 Mart 2022 07:16

DS ve Opel/Vauxhall'ın yeni amiral gemisi modelleri Stellantis'in İtalya Melfi'deki fabrikasında üretilecek.

DS ve Opel/Vauxhall'dan Elektrikli Amiral Gemileri İtalya'da Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki model, Stellantis'in birinci sınıf araçlar ve öncelikle akülü elektrikli güç aktarma organları için tasarlanmış STLA Medium platformunu temel alacak. Ancak içten yanmalı motorlu araçlar için de kullanılabilir. Yeni DS ve Opel/Vauxhall modelleriyle ilgili belirli güç aktarma organları henüz bilinmemekle birlikte, platform 87 kWh ile 104 kWh arasında değişen pil paketlerini barındırırken 700 km'ye kadar menzil sunuyor.
 

DS'nin yeni modeli dahili olarak D85 olarak biliniyor ve Auto News haberlerine göre DS 9 Crossback olarak adlandırılması bekleniyor. Çin'de bulunan Citroen C5 X ile benzer oranlara sahip olacak ve 2024'ün sonlarında üretim hattına girecek.
 

Bu modeli daha sonra yeni Opel/Vauxhall takip edecek. Şu anda kod adı OV85 olan araç, Insignia'nın yerini alacak ve 2025'in başlarında çıkacak.



Stellantis, Melfi tesisinde iki elektrikli araç daha üreteceğini doğruladı. Bunlardan biri, 2025'in sonlarında çıkması gereken DS 7 Crossback'in yerini alacak ve Lancia da fabrikada Aurelia olarak adlandırılan yeni bir model üretecek.



Stellantis'in dahili belgeleri, 2026 ve 2029 yılları arasında bu dört elektrikli modelden yılda 90.000 adet inşa etmeyi umduğunu gösteriyor.



Stellantis sözcüsü yaptığı açıklamada, "Melfi, 2024'te dört yeni elektrikli çok markalı modelin ve pil paketleri için özel bir montaj hattının üretimine başlayacak" dedi.



Melfi fabrikası şu anda Fiat 500X, Jeep Renegade ve Jeep Compass'ı üretiyor. 2021'de toplam 163.646 araç üretti ve bu, 2018'de orada üretilen 339.865 araçtan önemli bir düşüş oldu.



Not: Opel Manta-e Concept, makalenin başında resmedilmiştir.

Son Güncelleme : 30 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo