Continental, Arabaların Yakındaki Araçlardan Sensör Verileri Almasına İzin Veren Otonom Teknoloji Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     31 Mart 2022 07:20

Continental, araçların yakındaki araçlardan gelen sensör ve görüntü verilerini kullanmalarına ve virajları etkin bir şekilde görmelerine olanak tanıyacak yeni bir otonom araç teknolojisi geliştiriyor.

Continental, Arabaların Yakındaki Araçlardan Sensör Verileri Almasına İzin Veren Otonom Teknoloji Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirketin yeni Toplu Algılama sistemi, yalnızca diğer araçlardan gelen verileri kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda yoldan ve yakındaki trafik kameralarından alınan görüntüleri veya sensörleri de kullanabiliyor. Continental iki yıldır teknoloji üzerinde çalışıyor ancak gerçek dünyada ne zaman uygulanabileceği henüz belli değil.
 

Auto News ile konuşan, Continental'de üst düzey yönetici Robert Gee, bağlantılı araç teknolojisinin yayaları, bisikletlileri ve bağlı olmayan scooter kullanıcılarının korunmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Örneğin sistem, bir aracın bir bisikletçinin yaklaşmakta olduğu bir köşeyi görmesine izin verebiliyor.
 

Gee, "Bir aracın, savunmasız bir yol kullanıcısını tespit etmek için kendi sensörlerini kullanmasına, bu verileri diğer araçlara göndermesine ve bunun benim yolumda olup olmayacağını hesaplamalarına izin vermesine olanak tanıyor." dedi.
 

Gee, farklı araçlar tarafından kullanılan kameralardan ve radar sistemlerinden gelen verileri yorumlamanın zor olabileceğini kabul etti, ancak Continental'in teknolojisinin araçlar arasında önemli bilgileri çevirebileceğini kaydetti. Tedarikçi, sistemi denemek için zaten beş Alman otomobil üreticisi ve iki ABD'li otomobil üreticisi ile çalışıyor.
 

Continental, Kolektif Algı sistemini, hükümet taşıttan - altyapıya standartlarının yayınlanmasından sonraki bir yıl içinde başlatabileceğine inanıyor.
 

Gee, "Bu şeylerin ilk önce standartlar ve şirketler arası anlaşma perspektifinden kilitlendiğinden ve yüklendiğinden emin olmak istiyoruz. Bütün farklı parça üreticileri veya araç üreticileri arasında iletişim gerektiren bunun gibi herhangi bir şey için, üzerinde çalıştığınız tek bir standarda sahip olmanız gerekir." diye konuştu.

Son Güncelleme : 31 Mart 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo