Mercedes-Benz Vision EQXX'in Teknolojisi Üretim Otomobillerinde Uygulanacak

Ototeknikveri     01 Nisan 2022 03:35

Mercedes-Benz, geçen Ocak ayında CES 2022'de Vision EQXX konseptinin sergilediği teknolojinin 2024'ten itibaren ana akım üretim modellerine aktarılacağını doğruladı.

Mercedes-Benz Vision EQXX'in Teknolojisi Üretim Otomobillerinde Uygulanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar'ın kardeş markası Move Electric'e konuşan bir Mercedes sözcüsü şunları söyledi: "EQXX'imiz sınırları zorlamak ve geleceğin üretim araçları için seçenekleri keşfetmek için tasarlanmış bir araştırma aracıdır. Seri üretim için bir plandır. Bu teknoloji programındaki birçok yenilik yakında üretim araçlarımıza girecek”.



Bu, yalnızca teknolojik özelliklerin ve gerçek bileşenlerin değil, aynı zamanda konseptin 18 aylık geliştirme sürecinde kullanılan süreçlerin de “son derece çevik, çok disiplinli geliştirme yaklaşımının yanı sıra geliştirme sürecinde kullanılan yazılım ve dijital araçlar dahil olmak üzere üretime geçeceği anlamına geliyor.”



EQS'yi geride bırakan 1.000 km gerçek dünya sürüş mesafesi ile sonuçlanan 10 kWh/100 km'nin altındaki verimliliğine rağmen, Vision EQXX, Mercedes-Benz'in daha önceki araştırma araçlarından daha fazla üretime yakın gibi görünüyordu.

Gösteri arabası, arkaya monte edilmiş 201 hp (150 kW / 204 PS) elektrik motoru ve 100 kWh kapasiteli özel 900V lityum-iyon pil paketi dahil tüm mekanik bileşenlere sahip, tamamen işlevsel, yasal bir yol aracı.

Ayrıca, Mercedes'in mevcut serisinde bulunan aynı MBUX bilgi-eğlence sistemiyle donatılmış ve tüm gösterge panelini kaplayan 47,5 inçlik 8k dokunmatik ekrana entegre edilmiş.



Mercedes-Benz'in teknolojiden sorumlu başkanı Markus Schäfer konuyla ilgili şunları söyledi: "Aracın seri üretime geçmeye çok yakın birçok unsuru var. 2024'te onu var olan en verimli elektrikli araçlardan biri yapacak seri üretim otomobiline çok yakınız".



2024'te EQXX'in özelliklerini taşıyan ilk üretim aracı, daha büyük EQE ve EQS'nin altındaki C-Serisinin elektrik eşdeğeri olacak yaklaşan EQC sedan olabilir.

Bu iddiayı destekleyen Mercedes baş tasarımcısı Gordon Wagener, EQXX'in EQE'den en az bir segment daha küçük olduğunu söyledi. Bunu söyledikten sonra, EQC sedanın amiral gemisi EQS'den daha iyi özelliklerle gelmesi şaşırtıcı olurdu.



Üretime hazır EQC sedan, EQXX'in 0.17 Cd aerodinamik katsayısına uymayabilir, ancak Mercedes tasarımcılarının ve mühendislerinin uzmanlığından yararlanarak buna yaklaşabilir.

EQC, gelecekteki Mercedes-Benz serisinin tüm kompakt ve orta boy modellerini destekleyecek Mercedes Modüler Mimarisini (MMA) temel alacak.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo