Yeni Veriler Elektrikli Araçlara Talebin Önemli Bir Şekilde Arttığını Doğruluyor

Ototeknikveri     04 Nisan 2022 06:34

Otomobil üreticilerinin tamamen elektrikli araçlara geçtiği bir gerçek, ancak müşteri talebinin oranı bazılarının düşündüğünden daha hızlı artıyor olabilir. Yeni bir araştırma, geçen ay tamamen elektrikli araç aramalarının yüzde 173 arttığını buldu.

Yeni Veriler Elektrikli Araçlara Talebin Önemli Bir Şekilde Arttığını Doğruluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cars.com kısa süre önce bir EV satın alma rehberi yayınladı ve bu süreçte yukarıda bahsedilen bulguları içeren yeni bir çalışmanın bulgularını bildirdi. Ayrıca durumu derinlemesine açıklıyor ve elektrikli araçlara geçiş gerçekleşirken üreticilerin ve alıcıların karşılaştığı zorlukları vurguluyor.



Amerika Birleşik Devletleri ve diğer pek çok ülke, Ukrayna'daki savaş da dahil olmak üzere bir dizi faktör nedeniyle geçen ay benzin fiyatlarının keskin bir şekilde yükseldiğini gördü. Aynı zamanda, üreticiler zaten yeterince elektrikli araç üretmek için mücadele ediyorlardı. Bu faktörler, EV bulunabilirliğini sınırlayan diğerleriyle birleşti.



Cars.com'un yazı işleri müdürü Jenni Newman, "Tarihi enflasyon, hızla yükselen benzin fiyatları ve petrol üretimi ve arzı konusundaki tartışmalar dahil olmak üzere son makro olaylar, tüketicilerin EV'lere olan salt merakını benzeri görülmemiş bir ilgi düzeyine dönüştürdü" dedi.



Newman, "Otomobil üreticilerinin üretimi artırması gerekiyor, ancak tedarik zinciri kıtlığı düzelene kadar, mevcut EV'lerin aşırı eksikliği mevcut pazardaki artan talebe ayak uyduramaz. 2025 yılına kadar planlanan neredeyse 50 yeni EV modeliyle, araba alıcılarının seçim yapabilecekleri daha fazla stil ve envantere sahip olacağı umudu var.” diye ekledi.



Çalışma aynı zamanda Amerikalıların elektrikli araç satın alırken karşılaştıkları diğer büyük zorlukları da ortaya çıkardı. Bunlar arasında fiyatlandırma, evde şarj imkanı ve ne tür bir günlük işe gidiş geliş şekline sahip oldukları var. İlginç bir şekilde, ülke çapındaki en büyük eyaletlerden bazıları, EV modellerine çevrimiçi olarak en yüksek ilgiyi gösteriyor.



California, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tüm Cars.com sorgularının yüzde 16,3'ünü oluşturan EV aramalarıyla ilk sırada yer alıyor. Florida yüzde 7,4 ile ikinci sırada geliyor ve belki de en şaşırtıcı olanı yüzde 7,1 ile biraz geride kalan Teksas.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo