Alfa Romeo Giulia Sedan Elektrikli Olacak, Yeni Giulietta Planı Yok

Ototeknikveri     05 Nisan 2022 04:14

Daha büyük Alfa Romeo modellerinin üzerinde çalışıldığına dair yakın zamanda ortaya çıkan açıklamanın ardından, markanın CEO'su Jean-Philippe Imparato, Giulia sedan'ın yeni bir nesil alacağını doğruladı; bu, üretimi durdurulan Giulietta hatchback için geçerli değil.

Alfa Romeo Giulia Sedan Elektrikli Olacak, Yeni Giulietta Planı Yok
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birkaç yeni SUV modelinin piyasaya sürülmesine rağmen, Alfa Romeo sadece SUV markası olmak istemiyor. İtalyan şirket, Imparato'nun da teyit ettiği gibi sedan gövde stiline hâlâ güveniyor: "Giulia'yı terk etmiyoruz. Gelecekte bir Giulia olacak ve sadece elektrikli bir model olacak”.

Yeni nesil gelmeden önce, 2015 yılında tanıtılan mevcut Giulia, İtalya'da görülen kamuflajlı prototiplerin ima ettiği gibi, mekanik olarak ilgili Stelvio ile birlikte makyajlanmaya hazır. Bu muhtemelen sedanın bir elektrikli otomobil ile değiştirilmeden önce birkaç yıl daha ilerlemesini sağlayacak. İkincisi, BMW i4 Gran Coupe, söylentilere göre Mercedes-Benz EQC sedan ve yakında çıkacak olan Audi A4 e-tron ile rekabet edecek.

Teknik özellikler hakkında bilgimiz olmasa da Giulia EV, Maserati Grecale Folgore'u destekleyecek Giorgio platformunun FCA'dan türetilen EV versiyonunu kullanmak yerine büyük olasılıkla STLA Medium mimarisini temel alacak. Performans odaklı modellerin hayranları, Imparato'nun, Giulia'yı da içeren gelecekteki EV serisi için Quadrifoglio çeşitlerini düşündüklerini doğruladığını bilmekten mutluluk duyacaktır.
 

Alfa Romeo'nun Geleceğinde Hatchback Yok

2010 ve 2020 yılları arasında satılan Alfa Romeo Giulietta, kompakt hatchback markanın önceliklerinden biri olmadığı için yerini kimse almıyor. Automotive News Europe tarafından bildirildiği üzere Imparato şunları söyledi: “Kompakt segment için küresel bir ürün olan Tonale'ye sahibiz. Giulietta sadece bir Avrupa modeliydi ve Alfa'nın küresel olmasını istiyoruz”.



Bu, Alfa Romeo'nun Lancia Delta tamamen elektrikli hatchback'in kendi versiyonunu almayacağı, bunun yerine sedan ve SUV'lerle sınırlı kalacağı anlamına geliyor. Bir hatchback'in olmaması, yetkililerin daha karlı kompakt SUV segmenti üzerine bahis yaparken BMW 1 Serisi, Mercedes-Benz A-Serisi ve Audi A3 ile rekabet etmesine izin vermeyecek.



Parçaları bir araya getirirsek, Alfa Romeo'nun 2027 yılına kadar tamamen elektrikli yelpazesi Brennero (küçük SUV), Tonale (kompakt SUV), Giulia (orta boy sedan), Stelvio (orta boy SUV), yeni X5 ve X6 boyutlu SUV'ler ve BMW i7 ve Mercedes-Benz EQS'ye rakip olacak büyük bir sedan amiral gemisinden oluşacak.



Genişletilmiş ürün yelpazesi showroom'a ulaşmadan önce, İtalyan markasının hedefi, yalnızca Giulia ve Stelvio'yu sattığı 2021'de 56.000 adet olan Tonale'nin gelmesiyle birlikte 2023 yılına kadar küresel satışlarının 100.000 birimi aşması.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo