Nissan, NASA Görevleri İçin Yeni Lunar Rover'ın Tasarımına Yardımcı Olacak

Ototeknikveri     07 Nisan 2022 02:01

Nissan, Ay'ın gelecekteki keşfini desteklemek amacıyla mürettebatlı bir Ay Arazi Aracı (LTV) tasarlamak için Sierra Space ve Teledyne Brown Engineering ile birlikte çalışacak.

Nissan, NASA Görevleri İçin Yeni Lunar Rover'ın Tasarımına Yardımcı Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan Kuzey Amerika, Ay'a iniş aracının kendi kendini sürmesi gerekeceğinden, üretim yetenekleri, otomotiv tasarım uzmanlığı ve otonom sürüş ve akıllı araç sistemleri sağlayacak.



Nissan'ın Silikon Vadisi, Kaliforniya'daki Alliance İnovasyon Laboratuvarı Alliance Global Direktörü Maarten Sierhuis, "Bu projeye katılım, sektörümüzün teknoloji ve tasarım yeteneklerinin uzay teknolojisine genişletilmesine ve bunun tam tersine olanak sağlıyor. Bu ortaklıkla, akıllı ay gezicilerinin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olmak için özerklik ve teleoperasyonlar, güç yönetim sistemleri, araç bağlantısı ve insan-makine arayüzü olanaklarını keşfedeceğiz. Daha sonra bu öğrendiklerimizi ay yüzeyinde çalışan LTV'den dünyaya geri çevireceğiz." dedi.



Teledyne ve Sierra Space, dünya dışı keşiflerde uzun yıllara dayanan deneyime sahip. Teledyne, 1960'larda ilk ay gezici prototipini inşa etti ve 40 yıldan fazla bir süredir NASA için Yük Operasyonları ve Entegrasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Ekibi yönetecek ve araç için program yönetimi, mühendislik, üretim, entegrasyon, operasyonlar ve güç sistemi sağlayacak.



Sierra Space ise, bu alanda bir ilerleme geçmişine sahip ve LTV için uçuş yazılımı, uzay nitelikli mekanizmalar, iletişim, işaretleme, navigasyon ve zamanlama sağlayacak.



Beş uzay yolculuğu yapmış astronot ve Sierra Space Strateji Yöneticisi Steve Lindsey, “Sierra Space, yeni uzay ekonomisini geliştirmenin ve uzayın ticarileştirilmesinin ön saflarında yer alıyor ve bu ekip, Ay'daki Artemis astronotları için Ay Arazi Aracını tasarlamak için tüm doğru bileşenlere sahip. NASA, alçak Dünya yörüngesinde mürettebat ve kargo taşımacılığı hizmetleri için zaten bir ticari ortaklık modeli geliştirdi ve ajans bu ticari modeli ay yüzeyinde astronot taşımacılığına genişlettiği için bu LTV ekibi çağrıya cevap vermeye hazır." diye konuştu.



Son olarak, Arctic Cat ile dünyanın en zorlu bölgelerinden bazılarının keşfinde geçmişi olan Textron Specialized Vehicles, şasi tasarımını, araç dinamiklerini ve süspansiyon kullanımını sağlayacak.



Teledyne Brown Engineering Başkanı Scott Hall, “Bu çaba için dinamik, son teknoloji ve kendini kanıtlamış bir ekip oluşturduğumuzu hissediyoruz. Bu ekip birlikte uzayda geleceğimizi desteklemek için sağlam, çok yönlü ve sezgisel bir araç sunacak." dedi.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo