Rus Oligarkın 600.000 Euro'luk Zırhlı Mercedes-Maybach'ına AB Yaptırımlarının Bir Parçası Olarak El Kondu

Ototeknikveri     07 Nisan 2022 02:52

AB, Ukrayna'da devam eden ihtilaf nedeniyle Rus oligarklarının peşine düşüyor. Bunlardan birisi de, Sardunya Adası'ndaki yetkililer tarafından zırhlı 600.000 € (654.330 $) fiyatlı Mercedes-Maybach otomobiline el konan Alisher Usmanov oldu.

Rus Oligarkın 600.000 Euro'luk Zırhlı Mercedes-Maybach'ına AB Yaptırımlarının Bir Parçası Olarak El Kondu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalyan yayın kuruluşu Corriere della Sera'ya göre, araca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olabilecek oligarklara yönelik yaptırımların bir parçası olarak el konuldu. Araç, Putin'in kendisi de dahil olmak üzere Sardunya'ya yapılan gizli ziyaretler sırasında yabancı devlet adamlarını taşımak için kullanılacaktı. Zırhlı otomobil, eski cumhurbaşkanı Demitri Medvedev veya Putin'in kızları tarafından da kullanılmış olabilir.



Mercedes-Maybach S 650 Guard VR10, otomobilin ağırlığını kaldıracak devasa lastiklere sahip, makineli tüfek ateşine ve patlayıcılara dayanabiliyor ve patladığında bile kullanılmak üzere tasarlanmış. Pencereler dört inç kalınlığında ve bunları açmak ve kapatmak için pnömatik motorlar gerektiriyor, kapılar ise yalnızca hidrolik pistonlarla açılabiliyor.



Aracın tamamı zırhla kaplanmış ve VR10 tasarımı, aracın patlayıcılara dayanacak şekilde yapıldığı anlamına geliyor. Mercedes'e göre, lüks sedan aynı anda patlayan iki el bombasının patlamasını kaldırabiliyor.



5 tonluk canavara güç veren, 612 hp güç çıkışı üreten 6.0 litrelik bir V12 motor. Araçta ayrıca yolcular tarafından etkinleştirilebilen kulak delici bir alarm, yerleşik bir iletişim sistemi ve son olarak bir gaz saldırısı durumunda kullanılmak üzere bir hava filtreleme sistemi bulunuyor.



Usmanov'un fahri vatandaş olduğu Porto Cervo'nun idari merkezi Arzachena ile yakın bağları olduğu söyleniyor. Mercedes, 2018 yılında Sardunya'da 600.000 € (654.330 $) karşılığında satın alındı.



69 yaşındaki oligark, aynı zamanda daha önce Arsenal futbol kulübünün hissedarıydı ve bir zamanlar İngiltere'nin en zengin insanı olduğu söyleniyordu. Usmanov Sardunya'daki altı arabasına, evlerine ve başka varlıklarına da el kondu.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo