Mazda Yöneticisi Yeni Nesil MX-5'i Onayladı, Aynı Tarifle Devam Edeceğini Söyledi

Ototeknikveri     11 Nisan 2022 02:58

Mazda şu anda SUV yelpazesini genişletmeye odaklanmış olabilir, ancak Japon otomobil üreticisi MX-5'i unutmadı. İkonik roadster, seleflerinin erdemlerini korumak için halihazırda geliştirilmekte olan beşinci nesil ile gelecekteki Mazda serisinde garantili bir yere sahip.

Mazda Yöneticisi Yeni Nesil MX-5'i Onayladı, Aynı Tarifle Devam Edeceğini Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda Avrupa'da ürün geliştirme ve mühendislik başkanı Joachim Kunz, Autocar'a MX-5'in geleceği hakkında şunları söyledi: “Bu bizim marka ikonumuz ve her zaman çok özel muamele görüyor. Şu anda, bu boyut ve konsept ve içten yanmalı motor ile bu araca sonsuza kadar sahip olacağız gibi görünüyor. Elbette bir gün onu elektriklendirmemiz gerekecek ama bu saf konsepti korumak istiyoruz” dedi. Yönetici, MX-5'in Japonya'daki "genel merkezin bebeği" olduğunu ekledi ve Avrupa bölümünün geliştirilmesine diğer ana akım modellerde olduğu kadar fazla dahil olmadığını kabul etti.

 

Mühendislik patronunun yorumları, Mazda'nın roadster'ın sürücü odaklı karakterine sadık kalma niyetinde olduğunu ima ediyor. Otomobil üreticisi büyük olasılıkla MX-5'in kompakt ayak izi, tüy gibi hafif yapısı, arkadan çekiş düzeni ve içten yanmalı motoru dahil olmak üzere imza unsurlarını koruyacak.



Mazda şu anda daha küçük segmentler ve gelecekteki EV'ler için ayrılmış bir ön tekerlekli mimariye ve ayrıca yeni CX60 gibi daha büyük ve daha premium elektrikli modeller için bir arkadan çekişli platforma sahip. MX-5, en son motor teknolojisinden yararlanırken ikincisinden bazı bileşenleri kullanabilir. Önceki raporların da ima ettiği gibi, yarı hibrit sistemle birleştirilmiş Skyactiv-X benzinli motor, yeni MX-5 için çok uygun olacaktır.



Yarı hibrit sistemin küçük pili hafif kalmasını sağlarken, elektrifikasyon, roadster'ın performans bilgilerini ve çevresel özelliklerini iyileştirebilir. Benzinle çalışan motorla bir nesil daha akla yatkın görünse de, Mazda üretim araçlarında sentetik yakıtları kullanmanın bir yolunu bulamazsa, bir sonraki adım muhtemelen tamamen elektrikli bir aktarma organı içerecek.



Joachim Kunz, MX-5'in serideki diğer modellere göre daha uzun ömürlü olduğunu kabul etti, ancak bunun bir sorun olduğuna inanmıyor ve “On yıl boyunca bir nesile sahip olmak bizim için sorun değil” dedi. Mevcut dördüncü nesil MX-5'in (ND) 2014'te piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında, on yıllık yaşam döngüsü, 2024'te beşinci nesil bir lansmana işaret edebilir.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo