2030 Tesla CyberTrail: Elektrikli Bir Jeep Wrangler Rakibi

Ototeknikveri     13 Nisan 2022 08:20

Tesla'yı sevin ya da nefret edin, yanmalı motor bağımlısı eski otomobil üreticilerinin hakim olduğu piyasada elektrikli modelleriyle devrim yarattığını inkar edemeyiz. Firma mükemmel olma şansını ürün kalitesi, otopilot ile ilgili sorunlar ve yeni modellerini zamanında teslim etmekteki başarısızlığıyla kaçırmış olabilir ancak yeni bir kapı açtı.

2030 Tesla CyberTrail: Elektrikli Bir Jeep Wrangler Rakibi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birçok otomobil sürücüsü Tesla sedan ve SUV almaya devam ediyor. Sokaktaki haberler, uzun zamandır beklenen Roadster ve sonsuza kadar ertelenen Cybertruck gibi küçük bir kompakt otomobilin sonunda Tesla'nın saflarına katılacağı yönünde. Ama ya bir Jeep Wrangler tarzı araç da planlarda olsaydı? Belki bu macerayı sevenler için markayı daha cazip kılabilirdi.

Hiçbir şey doğrulanmasa da, bir Tesla arazi aracının nasıl görünebileceğini açıklayıcı bir şekilde keşfetmek ve potansiyel olarak sunabileceği her şeyi derinlemesine araştırmak için yaratıcı özgürlüğü kullandık.
 

Tesla'nın tartışmalı pickup modelinin aksine, çalışma, tuhaf görünümün yerine şıklık ve estetiği tercih ediyor. Tam genişlikte LED ışık çubuğu ve ızgarasız ön cephesi ile hala Cybertruck ipuçları var, ancak genel görünüm daha yumuşatılmış.

Sağlam oranlar bir zorunluluk, bu nedenle büyük tekerlekler ve kalın lastikler köşelere itilmiş. Zıtlık oluşturan çamurluklar ve alt kapı kaplaması, çıkarılabilir çatı bölümleriyle camların yaptığı gibi sağlam görünüme katkıda bulunuyor. Tam genişlikte bir OLED ışık çubuğu arkaya hakim ve bagaj kapağı tam boyutlu bir yedek lastik ile yana monte edilmiş.

Varsayımsal olarak Model Y'ye dayanan bu çalışma, daha küçük dış boyutlara uyacak şekilde indirgeyici bir kabine sahip. Neyse ki, minimalist iç tasarımı, yoldaki kardeşinin sunduğundan daha ilgi çekici ve görünürde saçma sapan bir direksiyon simidi de yok.

Büyük 15” OLED bilgi-eğlence ekranı, artırılmış gerçeklik HUD, şeffaf tüm arazi moduna sahip 360 derecelik surround görüş kameraları ve Seviye 3 Yarı Otonom Otopilot (ikincisi yalnızca asfalt yollarda) gibi özellikler sunulacak.
 

İdeal olarak, modelin silindirik hücre tasarımına sahip 75 kWh lityum iyon pil takımı kullanan uzun menzilli ve performans versiyonları sunulacak. Off-roader, uzun menzilli spesifikasyonda 530 km menzile ulaşabilirken, performans versiyonu gerçekçi bir şekilde tam şarjdan 480 km verebilir.
 

Çift motorlu, dört tekerlekten çekiş standart olacak ve performans görünümünde SUV, 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak. Doğal olarak, sürünme, kum, kar ve çamur gibi elektronik olarak kontrol edilen çoklu arazi modları, cömert yaklaşma ve ayrılma açıları gibi özellikler en acemi arazi sürücülerine bile yardımcı olacak.
 

Off-road Rakipleri

Pek çok pilli elektrikli crossover artık mevcut olsa da, Jeep Wrangler ve Ford Bronco gibi özel arazi araçları arasında elektrifikasyon zor bulunuyor. Neyse ki, 2024'te bir EV Wrangler bizimle olacak ve Toyota'nın Compact Cruiser EV'si 2030'a kadar gelecek. O zamana kadar, tasarım önerimizle aynı damarda bir Tesla off-roader'ın onlara katılmasını umuyoruz.


Sizce de Tesla, iz bırakan bir arazi aracıyla ürün yelpazesini genişletmeli mi? Aşağıdaki yorumlarda düşüncelerinizi duymak isteriz.


Not: Bu haber, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından kaleme alınan ve Tesla ile ilişkisi bulunmayan veya Tesla tarafından onaylanmayan dijital çizimler içermektedir.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo