Hyundai Ioniq 5 Ödülleri Topladı

Ototeknikveri     13 Nisan 2022 09:24

Hyundai Ioniq 5, 2022 Dünya Yılın Otomobili seçilerek yeni bir ödülle taçlandırıldı.

Hyundai Ioniq 5 Ödülleri Topladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bununla birlikte, model aynı zamanda Yılın Otomobil Tasarımı ödülünü ve Yılın Elektrikli Otomobili unvanını kazandı.

Bu etkileyici bir başarı ve Ioniq 5'in Dünya Yılın Otomobili kategorisinde Ford Mustang Mach-E ve Kia EV6'yı içeren diğer finalistleri geride bıraktığı anlamına geliyor. Model ayrıca, Yılın Elektrikli Otomobili seçilme mücadelesinde Audi e-tron GT ve Mercedes EQS'yi de geride bıraktı.



Hyundai'nin Başkanı ve CEO'su Jaehoon Chang, “Ioniq 5, yenilikçi E-GMP platform teknolojileri, olağanüstü performansı ve tasarım ve alana yönelik yıkıcı yaklaşımıyla yeni nesil akıllı mobilite çözümlerine öncülük ettiğimiz için bizim için çok önemli bir başarıyı temsil ediyor. Oyun değiştiren EV'miz, dünya çapında giderek daha fazla çevre bilincine sahip ve talepkar tüketiciler üzerinde güçlü bir etki yarattı ve başarısı, otomotiv endüstrisinin elektrifikasyonunun hızlanmasını destekliyor” dedi.
 

Diğer kazananlar

Almanlara geri dönersek, Audi e-tron GT'ye 2022 Performans Otomobili ödülü verildiğinden tamamen kaybetmediler. Aynı şekilde Mercedes EQS, 2022'nin Lüks Otomobili unvanını kazandı. E-tron GT, ödülü BMW M3/M4 ve Toyota GR86/Subaru BRZ'yi geride bırakarak alırken, EQS, BMW iX ve Genesis GV70'i geride bıraktı.



Son olarak, Toyota Yaris Cross'a 2022'nin Şehir Otomobili ödülü verildi. Bu dalda diğer iki finalist, Opel Mokka ve Volkswagen Taigun oldu.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo