2023 BMW X7 Yeni Tasarımıyla Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     14 Nisan 2022 01:54

BMW, 2023 X7 SUV üzerindeki perdeyi kaldırdı ve yine tartışmalara konu olma ihtimali yüksek.

2023 BMW X7 Yeni Tasarımıyla Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğraflar ve görüntüler, BMW'nin makyajlı X7 için ne planladığına dair bize zaten sağlam bir işaret vermişti, ancak çarpıcı biçimde bölünmüş ışık kümeleriyle bu yeni yüzü görmek hala bir şok. Yine de alışsanız iyi olur. BMW, bunun lüks modelleri için yeni kurumsal görünüm olduğunu söylüyor; bu, yaklaşmakta olan 7 Serisi, i7 ve Alpina XB7'nin de aynı tasarıma aday olduğu anlamına geliyor.
 

Kaputun hemen altına monte edilen dar ışık şeridi aslında farlar değil, dönüş sinyali göstergeleri olarak ikiye katlanan LED gündüz sürüş ışıkları. Gerçek farlar gizlice tamponun alt kısmında koyu renkli bir kısma yerleştirilmiş; buradaki fikir, diğer yol kullanıcılarının farlardan rahatsız olmaması.
 

Yeni aydınlatma düzenlemelerine ve tamponun tabanındaki saten alüminyum kaplamalara doğal olarak çekilen gözlerinizle, birkaç yıl önce X7'nin jumbo ızgarası hakkında yaptığımız tartışmaları neredeyse unutabilirsiniz. 2023 modeli için ızgara daha büyük değil, ancak şimdi iki renkli bir tasarıma sahip ve X7 xDrive40i alıcıları M60i'de standart olarak gelen aydınlatmalı ızgara özelliği için ekstra ödeme yapabiliyor. Arka tasarım değişiklikleri, iki yeni LED lamba ünitesi ve bunları birbirine bağlayan krom çubuk için bir cam kapak ile sınırlı.
 

İsteğe bağlı M Sport paketini seçtiğinizde X7 xDrive40i'niz M'ye özgü ön ve arka tamponlar ve yan etekler, çok parlak siyah süslemeler, koyu renk kaplama egzoz boruları ve çift kollu, iki renkli 21 inç jantlar ile donatılmış olarak geliyor.
 

Amiral gemisi M60i, hava dostu M kapı aynaları, geniş hava girişleri, M rozetli ızgara, dörtlü egzoz boruları ve 22 inç jantlarla bir adım daha ileri gidiyor ve gerçekten motor sporları temasını eve götürmek istiyorsanız, M Sport Professional paketi ekstra Shadowline kaplaması ve siyah veya mavi fren kaliperleri içeriyor. Daha da iyisi, hayranlığınızı göstermek için kaput, bagaj kapağı ve tekerlek orta kapakları için "BMW M 50 Years" logolarını alabiliyorsunuz.



Yeni kavisli gösterge paneli ekranı

Farlardan sonraki en büyük görsel değişiklik ise X7'nin içinde bulunuyor. Eski otomobilin geleneksel gösterge paneli ve ayrı dokunmatik ekranının yerine, makyajlı SUV, 12,3 inç dijital gösterge paketi ve BMW'nin en yeni iDrive 8 yazılımına sahip 14,9 inç dokunmatik ekrandan oluşan birleşik kavisli bir ekrana sahip. Ekran, son 45 yılın çoğu BMW gösterge panosunda olduğu gibi sürücüye doğru hafifçe açılı, ancak yine de yolcu tarafından görülüp çalıştırılabiliyor.



Diğer bir büyük değişiklik ise, iDrive döner kumandasının yanında yer alan ZF sekiz vitesli otomatik şanzıman için geleneksel bir vites değiştiricinin olmaması.



Sesle etkinleştirilen BMW Akıllı Kişisel Asistan'ın rollerinin, camları ve panoramik sunroof'u açmayı bile içerecek şekilde genişletildiğini belirtelim. Diğer emek tasarrufu sağlayan teknolojiler arasında, sürücülerin bir akıllı telefon kullanarak X7'lerini kilitlemelerini ve kilidini açmalarını sağlayan Digital Key Plus seçeneği yer alıyor.



Giriş seviyesi xDrive M40i için güç artışı

X7'nin iç mekanları altı veya yedi koltukla yapılandırılabiliyor ve yedi kişi taşıyor olsanız bile her zaman elinizin altında yeterli performansa sahip olduğunuzdan emin olmak için, xDrive40i 40 hp (41 PS) artışla 375 hp'ye (380 PS) ulaşıyor. Tork ise 71 Nm artışla 519 Nm oluyor ve 48V yarı hibrit teknolojisi 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motora yardım için devreye girdiğinde 540 Nm'ye kadar ulaşabiliyor. Buna standart xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi eşlik ediyor ve otomobil 5.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.



M60i'ye bakarsak, 4.4 litrelik V8 de 2023 için 48V yarı hibrit teknolojisinden yararlanıyor ve standart bir spor egzozdan nefes alıyor. İlginç bir şekilde, teknik yükseltmelere rağmen, 2023 M60i, yerini aldığı eski M50i ile aynı 523 hp (530 PS) güç çıkışı ve 750 Nm torku üretiyor ve 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor.



Bu, 4.4 litrelik V8 BMW'nin 612 hp'den (621 PS) 630 hp'ye (639 PS) çıktığını söylediği yaklaşan Alpina XB7'yi beklemeniz için yeterli bir neden olabilir. Yine de, tork (800 Nm) değişmedi ve 4.0 saniyelik sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi ve 290 km/s en yüksek hız istatistikleri mevcut otomobilinkinden daha iyi değil.

 

Yeni bir Sprint işlevi sayesinde sol vites kolunu çektiğinizde şanzıman mevcut en düşük vitese düşerken motor ve şasi ayarlarının tümü en sportif ayarlarına dönüyor.



Bu şasi, her iki modelde de standart havalı süspansiyon içeriyor. M60i, aktif yuvarlanma stabilizasyonu ve arka tekerlek yönlendirmesi ekliyor, ancak bunlardan herhangi birini xDrive40i'de istiyorsanız, seçenekler listesindeki bazı kutuları işaretlemeniz gerekiyor. ABD modelleri 2022 sonbaharında geliyor, 2023'ün başına kadar gelmeyecek olan Alpina XB7'yi düşünüyorsanız daha uzun süre bekleyeceksiniz.



BMW'nin X7 için stil revizyonlarını beğendiniz mi? Yoksa bu yeni ışıklar dev ızgaradan daha mı kötü? Bir yorum bırakın ve bize bildirin.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo