BMW Alpina XB7 Amiral Gemisi SUV, 2023 Model Yılı İçin Yeni Görünüm ve Yeni Teknolojiyle Geliyor

Ototeknikveri     14 Nisan 2022 02:07

BMW'nin artık kendi bünyesindeki lüks tuning kanadı Alpina, XB7'yi yeniledi. Yeni bir ön fasya ve bazı yeni teknolojilere sahip olan makyajlı SUV, gittiği her yerde etkileyici ve göz korkutucu olacak.

BMW Alpina XB7 Amiral Gemisi SUV, 2023 Model Yılı İçin Yeni Görünüm ve Yeni Teknolojiyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En büyük değişiklik, X7 serisinin geri kalanıyla aynı tasarımı takiben 2023 için aydınlatma tasarımının güncellendiği SUV'nin ön tarafında yapıldı. Yeni, ince farların altı, BMW'nin "Iconic Glow" böbrek ızgarasını çevreleyen ikinci sıra karartılmış aydınlatma elemanlarıyla vurgulanıyor. Ön ve arka uçlar da güncellendi ve Alpina'nın yeni tasarım sözlüğü dediği özelliği aldı. Mevcut modeldeki krom bıyık da gitmiş.



Alpina, 2023 XB7'nin tek bir fotoğrafını yayınladı, bu da CGI gibi görünüyor, bu yüzden tam bir fotoğraf galerisi gelene kadar beklememiz gerekecek.



Kaputun altında, 2023 XB7, daha da heyecan verici bir fon müziği ve turbolardan daha hızlı tepki için yarı hibrit yardımdan ve yeni bir çapraz sıra egzoz manifoldundan yararlanan en yeni nesil BMW 4.4 litrelik çift turbo V8'e sahip. Ancak güç, 612 HP (621 PS / 457 kW) ve 800 Nm tork ile aynı kalıyor. Bu, SUV'nin sadece 4,2 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını ve 290 km/s azami hız yapmasını sağlıyor.



Her iki aksta da havalı süspansiyon ve Alpina'ya özgü amortisör ile kinematik kurulumlar standart olarak sunuluyor. 30 km/sa altındaki hızlarda, süspansiyon daha iyi boşluk için otomatik olarak kalkarken, daha yüksek hızlarda daha iyi aerodinamik için otomatik olarak düşüyor.



Otomobil, yüksek performanslı runflat lastiklerle sarılmış 21 inç “Alpina Dynamic” jantlarla başlayan özel olarak geliştirilmiş tekerlek ve lastik kombinasyonları üzerine oturuyor. Biraz daha görsel etki arayanlar ise Pirelli lastiklere sarılmış 23 inçlik dövme alaşımlı “Alpina Classic” 20 kollu jantları tercih edebilirler.



İçeride, Alpina tanıdık ısmarlama deri döşeme yelpazesini sunuyor ve XB7, BMW Akıllı Kişisel Asistan tarafından sağlanan sezgisel ses kontrollerine izin veren en yeni BMW İşletim Sistemi 8 ile çalışıyor.



2023 BMW Alpina XB7, Avrupa pazarlarında (İngiltere hariç) ön siparişe açık ve teslimatların Aralık ayında başlaması bekleniyor. ABD ve sağdan direksiyonlu pazarlar için üretim Aralık 2022'de başlayacak ve sipariş defterlerinin Eylül ayında açılması muhtemel. Fiyatlar 170.500€'dan (184.685 USD) başlıyor.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo